Statistieken JPL – # 33: Doelpunten bij de vleet!

Sport |
Er werd volop gescoord op de 33e speeldag van de Jupiler Pro League. In de 9 wedstrijden vielen 39 doelpunten, goed voor een gemiddelde van 4,33 doelpunten per duel. Een record voor dit seizoen. 
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Voor veel ploegen stond er tijdens de 33e speeldag van de JPL heel wat op het spel: het behoud, een ticket voor PO1 of PO2. De meeste ploegen hielden zich niet in en scoorden bij de vleet. Met uitzondering van Eupen, OHL, Charleroi en STVV scoorden alle ploegen. Acht ploegen scoorden zelfs drie keer of meer.
 
Geen enkel gelijkspel
 
Veel doelpunten dus, maar voor de vierde keer dit seizoen kwam er met de 33e speeldag geen enkel gelijkspel op het scorebord. Alleen op de 5e, 16e en 20e speeldag werd er ook geen enkele keer gelijkgespeeld.
 
Club moet goals slikken
 
In de eerste 30 speeldagen van het kampioenschap slikte Club Brugge maar 19 doelpunten. In de afgelopen drie speeldagen moest Simon Mignolet zich 5 keer omdraaien. Sinds 15 maart slaagt hij er niet meer in om zijn netten ongeschonden te houden. Het is niet de eerste keer dat de doelman van de Rode Duivels drie duels op rij een goal slikt: het was hem al overkomen tussen de 3e en de 5e en tussen de 9e en de 12e speeldag. Deze keer heeft dit ook een invloed op de punten die Club haalt: in 15 dagen verloor blauw-zwart 2 keer, met een 3 op 9 tot gevolg. Toch blijven de Bruggelingen comfortabel aan de leiding, met 16 punten voorsprong op de nummer 2, Antwerp. Geen enkele reden dus om zich zorgen te maken voor aanvang van PO1.
 
Anderlecht, vicekampioen?
 
Anderlecht eindigt de reguliere competitie op een sterke manier, met een indrukwekkende 13 op 15 tegen ploegen die nog flink strijden voor een ticket voor PO1 of PO2. De ploeg van Vincent Kompany moest een gelijkspel toestaan aan KV Mechelen, maar toonde zich de betere van Standard, Zulte-Waregem, Antwerp en Club Brugge. Goed nieuws voor de Brusselaars als ze zich het komende weekend kunnen plaatsen voor PO1: tegen Club Brugge, Antwerp en Racing Genk, de huidige top 3, pakten ze 15 op 18. Als hen dit ook lukt in PO1, kunnen ze als tweede van het eindklassement in de JPL eindigen. 
 
Cercle gered: ex-ploegen uit 1B doen het altijd goed
 
In de 33e speeldag vielen ook al enkele beslissingen. Antwerp en Racing Genk verzekerden zich van deelname aan PO1 en Cercle Brugge van een verlengd verblijf in de JPL. Sinds de hervorming van de hoogste klassen in het Belgische profvoetbal in 1A en 1B, hebben de gepromoveerde clubs uit 1B zich altijd weten te handhaven in de JPL. Antwerp, Cercle, KV Mechelen, Beerschot en OHL wisten zich altijd (min of meer) goed uit de slag te trekken op het hoogste niveau. 
 
Strijd om het behoud: een duel op afstand
 
Waasland-Beveren of Moeskroen: wie wordt de rechtstreekse daler en wie moet het opnemen tegen Seraing om zich via de barrages te redden? Moeskroen telt drie punten meer dan de Waaslanders, maar de Hurlus moeten naar Club Brugge terwijl Waasland-Beveren naar OHL trekt. In eigen huis pakte Moeskroen een punt tegen Club Brugge (0-0). Als hen dat komende zondag ook lukt, is de club uit de Freethiel veroordeeld tot degradatie.
 
Topschutters: Onuachu en Gianni Bruno blijven scoren
 
Paul Onuachu, de Nigeriaanse aanvaller van Racing Genk, scoorde dit weekend en bracht zijn totaal voor het seizoen op 27 stuks. Hij telt 6 doelpunten meer dan Thomas Henry (OHL) die vorig weekend niet scoorde en nu wordt gevolgd door Gianni Bruno (Zulte-Waregem) die twee keer scoorde tegen KV Mechelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top