Alexander Isak wil Youssef En-Nesyri bijbenen in de topschutterslijst van La Liga

La Liga | In Spanje staat dit voetbalweekend in het teken van de bekerfinale tussen Athletic Bilbao en FC Barcelona. Toch kan er ook naar competitievoetbal gekeken worden. Zo ontvangt Real Sociedad het Andalusische Sevilla reeds voor speeldag 33. Verwacht je maar aan een battle tussen twee opkomende topschutters.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een duel tussen Sociedad en Sevilla betekent dat we een strijd zullen krijgen tussen de huidige nummers vijf en vier in La Liga. Toch kan je van een echt duel niet spreken straks. Sociedad bezit de vijfde plaats met 47 punten. De achterstand op Sevilla bedraagt maar liefst veertien punten, vermits Sevilla reeds 61 punten sprokkelde. Daarmee lijkt de top vier nu al vast te liggen en zullen de tickets richting de Champions League voor volgend seizoen opnieuw naar Sevilla, Barcelona en de twee ploegen uit Madrid gaan.

De top vier in de topschutterslijst van La Liga wordt evenzeer bevolkt door certitudes. Lionel Messi staat op kop met 23 goals, gevolgd door Karim Benzema (Real Madrid, 19 goals), Gerard Moreno (Villarreal, 19 goals) en Luis Suarez (Atlético Madrid, 19 goals).

En-Nesyri vs. Isak

Daarachter volgt misschien wel een duo dat de komende jaren nog meer brokken zal maken in de Spaanse hoogste afdeling. Met 15 goals staat Youssef En-Nesyri op de vijfde plaats in de topschutterslijst. De 23-jarige Marokkaan wordt wel op de voet gevolgd door een nog jongere spits, met name de 21-jarige Zweed Alexander Isak. De spits van Real Sociedad zit aan 13 stuks dit seizoen en wordt steeds belangrijker voor de Baskische ploeg. Op de vorige speeldag scoorde Isak nog de 0-2 op bezoek bij Valencia. De partij zou echter nog op 2-2 eindigen. Het was zijn tiende goal in de voorbije twaalf matchen, wat aantoont dat Isak dit seizoen helemaal ontbolsterd is.

Wanneer je Isak ziet lopen, zou je haast niet verwachten dat je een technisch begaafde speler zou aanschouwen. Met zijn lengte van 1m92 zou Isak een heuse stormram kunnen zijn. Maar Isak koppelt zijn lengte aan finesse. Tegen Levante krulde hij dit seizoen bijvoorbeeld een vrije trap fijntjes in doel.

Anderlecht liep goalgetter mis

Op zeer jonge leeftijd werd Isak weggeplukt bij het Zweedse AIK, waar hij voor het eerst mocht proeven van het leven als profvoetballer. Borussia Dortmund was de club die het potentieel van Isak optimaal wou benutten. Wanneer hij in de winter van 2019 verhuurd wordt aan Willem II, vist Anderlecht achter het net. Paars-wit wou evenzeer de Zweed huren, maar liep de deal mis. Isak toonde zijn waarde voor de Tilburgers. In 16 matchen scoort Isak 13 goals en deelt hij 7 assists uit. In datzelfde jaar besluit Real Sociedad Isak te transfereren. Dortmund heeft echter een terugkoopoptie van 30 miljoen euro. Schrik dus niet als Isak ooit terugkeert naar Duitsland, zeker niet als de spits zich zo blijft ontplooien.  

In zijn wil om progressie te boeken, heeft Isak nog een extra opsteker te pakken. Sinds kort vierde namelijk Zlatan Ibrahimovic zijn terugkeer naar de Zweedse nationale ploeg. In eerste instantie werd gevreesd voor de plek van Isak, maar bondscoach Janne Andersson liet Isak een koningskoppel vormen vooraan met Ibrahimovic. En van wie kan je beter de kneepjes van het vak leren, dan van Ibracadabra?

Legt Alexander Isak met Real Sociedad nog het vuur aan de schenen van Sevilla? Volg het duel tussen Sociedad en Sevilla op zondag 18 april vanaf 14 uur op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het La Liga-programma bij Eleven Sports voor speeldag 33:

Zondag 18 april
Real Sociedad - Sevilla: vanaf 14u op Eleven Sports 2
Atlético Madrid - Eibar: vanaf 16u15 op Eleven Sports 2
Real Betis - Valencia: vanaf 18u30 op Eleven Sports 1
Getafe - Real Madrid: vanaf 21u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top