Napoli - Inter Milaan: de strijd tussen twee bekritiseerde coaches

Serie A |

Inter Milaan kan de Italiaanse titel haast ruiken. Als het zondag de clash tegen Napoli kan winnen, mag Lukaku al beginnen dromen van zijn eerste Italiaanse prijs. Maar laten we niet vooruit lopen, want eerst zijn de coaches van de twee Italiaanse ploegen aan zet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Momenteel prijkt Inter Milaan op de eerste plaats in de rangschikking van de Italiaanse Serie A. Met nog acht wedstrijden op het programma, en negen punten voorsprong op eerste achtervolger AC Milan, heeft Inter alle kaarten in de hand om na elf jaar opnieuw de Scudetto op te eisen. De eerste horde richting de landstitel nemen ze zondag: dan speelt Inter de klepper tegen het Napoli van Dries Mertens.

Inter-coach Antonio Conte heeft eindelijk wat ie wil: een Inter Milaan dat over alles en iedereen in de Italiaanse competitie heen walst. Sinds 6 januari van dit jaar verloor de Italiaanse club immers geen enkele wedstrijd meer en in de competitie zijn ze ook al elf wedstrijden ongeslagen. Bovendien scoren Romelu Lukaku en spitsbroer Lautaro Martinez aan de lopende band. 

Gattuso met één been buiten

De selectieheer van Napoli, Gennaro Gattuso, heeft een pak meer zorgen: zijn club stond tot voor kort op een teleurstellende zevende plaats en moest toekijken hoe de Milanese clubs de lakens uitdeelden. Gattuso maakte enkele jammerlijke keuzes in het begin van het seizoen en dat kostte hem dure punten. Het duurde dan ook niet lang vooraleer er werd gespeculeerd over zijn vertrek. Gelukkig voor hem kreeg hij het vertrouwen van het Napolitaanse bestuur, met als excuus dat de coronacrisis één van de hoofdredenen was voor de mindere prestaties.

Het tij keerde enkele weken geleden en ondertussen staat Napoli op de vijfde plaats, net na Atalanta. Dankzij deze voorlopige vijfde stek maken ze opnieuw kans op Europees voetbal en doen ze het al beter in vergelijking met vorig seizoen. Of Gattuso zijn vel heeft gered is nog lang niet zeker. Napoli zoekt nog steeds naar haar beste voetbal en kan dat bovendien niet al te lang aanhouden.

Pragmatische Conte

Misschien moet Gattuso advies vragen aan zijn volgende tegenstander, Antonio Conte. Die weet immers alles van buiten gegooid worden bij clubs en is daardoor heel wat pragmatischer geworden. Dat bewees zijn tactiek tegen Sassuolo van twee speeldagen geleden: in plaats van onnodige risico’s te nemen, parkeerde Conte zonder verpinken de bus. Niet iedereen vond deze stijl passen bij een Italiaanse topclub maar Conte koos voor eieren voor zijn geld en haalde op die manier toch maar mooi de drie punten binnen.

Dat Conte niet verlegen is om de bus te parkeren, geeft hij zelf zonder verpinken toe: “De manier waarop we spelen is niet belangrijk. Ons doel, dat is is belangrijk”, zei hij tegen een horde Italiaanse journalisten. Hij bedoelde daarmee natuurlijk dat de titel behalen zijn eerste doel is. “We speelden goed tegen Real Madrid en toch liggen we uit de Champions League”, liet hij tot slot nog optekenen.

Of Conte ook tegen Napoli catenaccio zal spelen, blijft nog maar de vraag. Feit is wel dat Inter op een zucht van de titel staat en Conte geen enkel risico wil lopen. Lukaku kan zich dus maar beter klaarmaken om mee te verdedigen tegen Dries Mertens en co.

Volg het hele seizoen het beste van de Serie A op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Het programma voor zondag 18 april in Serie A:

AC Milan - Genoa: vanaf 12:30 op Eleven Sports 1
Atalanta - Juventus: vanaf 15.00 uur op Eleven Sports 1
Napoli - Inter: vanaf 20:45 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top