Chelsea en Manchester City strijden om plek in de finale van de FA Cup

FA Cup | De FA Cup is en blijft een zeer prestigieuze prijs in Engeland. Met Chelsea-Manchester City staat er in de halve finales een enorme klepper op het programma. Daarnaast geeft Leicester City Southampton partij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chelsea begon met titelambities aan het seizoen, maar die kon het nooit waarmaken. Frank Lampard werd enkele maanden geleden bedankt voor bewezen diensten en Thomas Tuchel kwam in de plaats. Hij loodste Chelsea weer naar de bovenste plaatsen en een Champions League-ticket is ondertussen het doel. In de Champions League doet Chelsea het ook goed en de halve finale lonkt na een 0-2 zege bij FC Porto. In de FA Cup moet Chelsea dus voorbij City te zien geraken.

Tuchel versus Guardiola

Dit seizoen gaven The Blues City één keer partij in de Premier League. In eigen huis werd met 1-3 verloren. Tuchel & co moeten het deze keer dus anders gaan aanpakken. Zij hopen na Morecambe, Luton Town, Barnsley en Sheffield United ook de scalp van Manchester City te pakken. Chelsea is alvast een echte bekerploeg, want het is samen met Tottenham recordhouder inzake FA Cup-eindzeges. Beiden wonnen al 8 keer het bekertoernooi.

Met City treft het echter de ongenaakbare leider in de Premier League. Kevin De Bruyne, die zijn contract openbrak, zal wellicht nog een keer willen tonen dat Chelsea hem jaren geleden onterecht doorstuurde. The Citizens wisten in de FA Cup Birmingham City, Cheltenham Town, Swansea City en Everton al te verslaan. Man City zit ook nog in de Champions League (het won met 2-1 van Borussia Dortmund) en de titel is al zo goed als binnen. Een zevende FA Cup gaan ze niet laten liggen. De laatste dateert van twee jaar geleden.

De partij is ook Tuchel tegen Guardiola. De trainer van Chelsea gaat voor een direct type voetbal, dat vooral via de flanken verloopt. Guardiola is dan weer een adept van combinatievoetbal met veel balbezit. Het wordt interessant om te kijken wie aan het langste eind zal trekken.

Weer fans aanwezig

De andere partij tussen Leicester City en Southampton staat minder in de picture. De ploeg van Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne kan echter zijn opmars van de afgelopen jaren bevestigen en wil vijf jaar na de verrassende landstitel opnieuw met een prijs aan de haal gaan.

Er zijn ook weer fans welkom bij Leicester City tegen Southampton. Op Wembley zullen 4.000 supporters worden toegelaten, bij Chelsea tegen City wordt er nog achter gesloten deuren gespeeld. De finale van de FA Cup belooft weer de sfeer van een echte voetbalmatch te hebben, want dan zullen er 20.000 fans aanwezig zijn. Voor de spelers is het nog een extra bron van motivatie.

Programma van de FA Cup:

Zaterdag 17 april
Chelsea - Manchester City vanaf 18u30 op Eleven Sports 1

Zondag 18 april
Leicester City - Southampton: vanaf 19u30 op Eleven Sports 3

De wedstrijden van de FA Cup kan je dit seizoen volgen via Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top