Kan de herrezen Antonio Rüdiger nu wel een vaste waarde worden bij Chelsea?

Sport | Nu Chelsea een 2-0 bonus verdedigt tegen FC Porto in de terugmatch van de kwartfinales van de Champions League, lijken de Londenaars achterin weer stabiliteit gevonden te hebben. De verrijzenis van die solide defensieve gordel valt samen met de terugkeer in stijl van één speler: Antonio Rüdiger. Maar zijn toekomst in Londen oogt onzeker…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chelsea verdedigt dinsdagavond een comfortabele bonus in Sevilla (neutraal terrein wegens de reisrestricties in het Verenigd Koninkrijk) tegen FC Porto. In de heenmatch scoorden The Blues twee kostbare uitdoelpunten tegen de Draken. En vooral: ze hielden de nul, waardoor ze al met één been in de halve finales staan.
 
De prestaties van Édouard Mendy worden bewierookt door gans Europa, maar de Senegalese doelman is niet enige verklarende factor voor de ondoordringbare vesting die de verdediging van Chelsea momenteel is. Sinds een tiental matchen zwaait verdediger Antonio Rüdiger opnieuw de plak in de as van de Londense defensie. Wanneer hij op het veld staat, incasseren The Blues amper tegendoelpunten: vijf in de Premier League dit seizoen en… slechts eentje in de Champions League!
 
Spil in driemansdefensie
 
Rüdiger krijgt een nieuwe kans bij Chelsea nadat hij afgeschreven leek in Londen. Aan het begin van het seizoen 2020-2021 leek de speler niet te passen in de plannen van de toenmalige coach, Frank Lampard. Die laatste gaf de voorkeur aan Kurt Zouma en nieuwe rekruut Thiago Silva.
 
Maar met de exit van de clublegende kreeg de carrière van Rüdiger een nieuw elan. De een zijn dood is de ander zijn brood. Opvolger Thomas Tuchel koos voor een driemansdefensie, samengesteld uit César Azpilicueta, Antonio Rüdiger en, uiteraard, Thiago Silva – die hij onder zijn hoede had bij PSG. Rüdiger is evenwel niet incontournable, vermits hij soms zijn plaats moet afstaan aan Zouma of Andreas Christensen. Maar hij is duidelijk wel uit de schaduw getreden.
 
Onzekere toekomst
 
Op zijn 28ste was het noodzakelijk voor Rüdiger om opnieuw op de voorgrond te treden. De Duitse verdediger lijkt op een keerpunt te staan in zijn carrière. Na zijn mislukking bij AS Roma, moet hij nu een permanente basisplaats zien af te dwingen bij Chelsea, of andere oorden opzoeken om het maximale uit zijn carrière te halen.
 
Temeer omdat het bestuur van The Blues zijn oog heeft laten vallen op de briljante verdediger van FC Sevilla, Jules Koundé, op wie ongetwijfeld jacht zal worden gemaakt tijdens de komende zomermercato. De naam van Jérôme Boateng, die Bayern na tien jaar transfervrij verlaat, circuleert eveneens in de wandelgangen van Stamford Bridge. De komst van (één van) die spelers zou de toekomst van Rüdiger bij Chelsea hypothekeren. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de verdere carrière van de Duitse verdediger.
 
Volg de Champions League het hele seizoen lang op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top