André Silva en Wout Weghorst, de vergeten doelpuntenmachines van de Bundesliga

Sport | Duitsland heeft enkel oog voor Robert Lewandowski en Erling Haaland op dit moment, en dat is volstrekt logisch. Maar twee andere spitsen laten dit seizoen fraaie statistieken optekenen en nemen hun team op sleeptouw: André Silva voor Eintracht Frankfurt en Wout Weghorst voor Wolfsburg. De twee staan zaterdag (15u30 op Eleven Sports 3) tegenover elkaar in een cruciale match voor de derde plek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wolfsburg en Eintracht Frankfurt verrassen dit jaar in de Bundesliga. De twee teams realiseren een knalseizoen, met resultaten die ongetwijfeld ook de verwachtingen van hun eigen fans overstijgen. Wolfsburg bezet de derde plaats in de competitie, op 3 punten van Leipzig. De titel lijkt weggelegd voor Bayern, maar de Wolven kunnen nog opklimmen naar de tweede plaats en zo hun exploot van 2011 evenaren.
 
Aan de zijde van Frankfurt is de huidige vierde plaats een al even bewonderenswaardig exploot, want de sportvereniging is de laatste jaren niet gewend om in de bovenste regionen van het klassement mee te draaien. Althans, niet sinds hun knappe tweede plaats in het seizoen 2011-2012. Als de club op dit elan blijft voortgaan, zit een ticket voor de Champions League erin.
 
De grandioze terugkeer van Silva
 
Als beide clubs dit jaar schitteren, is dat deels te danken aan hun topschutter. Voor Frankfurt is dat André Silva, die de defensie van de tegenstander doet zweten. De Portugees lukte tot dusver 22 treffers en 5 assists in 25 Bundesliga-wedstrijden. Een ronduit indrukwekkende terugkeer.
 
De oud-speler van Porto en AC Milan streek in 2019 neer in Frankfurt, op huurbasis, na zijn geflopt avontuur in Milaan. Zijn prestaties in Duitsland (16 goals en 5 assists) charmeerden de directie van Frankfurt, die de aankoopoptie in zijn contract lichtten. Op kousenvoeten vond André Silva zijn beste vorm terug, en de statistieken volgden. Hij heeft inmiddels de status herwonnen die hij vijf jaar geleden kreeg toegedicht, toen hij beschouwd werd als een wonderkind. 
 
Vandaag is Silva de op één na beste schutter in het Duitse kampioenschap, achter de onnavolgbare Robert Lewandowski (35 goals) en wonderboy Erling Haaland (21 goals). Zijn terugkeer in stijl trekt de aandacht van de groten der aarde. De Portugees zou onder meer gepolst worden door Atlético Madrid en FC Barcelona. Maar indien Frankfurt volgend seizoen in het kampioenenbal aantreedt, zou de 25-jarige speler weleens kunnen kiezen voor een verlengd verblijf in Duitsland.
 
Weghorst treedt eindelijk uit de schaduw
 
Wout Weghorst langs zijn kant is wat men noemt een laatbloeier. De 29-jarige Nederlander voetbalde zich in 2018 in de kijker bij AZ Alkmaar. Dat jaar werd hij de op twee na beste schutter in de Eredivisie, met 18 rozen, waarna hij naar het buitenland trok. Eindbestemming: Wolfsburg, voor zo’n 10 miljoen knotsen.
 
Weghorst drukte meteen zijn stempel in de voorhoede van de Wolven. Na zijn eerste twee seizoenen met 18 en 20 goals in alle competities, laat de aanvaller ook dit seizoen mooie cijfers optekenen, met 17 doelpunten en 7 assists in de Bundesliga. Dringt een nieuwe selectie voor Oranje zich op? Weghorst werd niet meer opgeroepen sinds 2019, en de jongste weken gaan stemmen op om de speler van Wolfsburg mee te nemen naar het EK. Wie weet houdt bondscoach Frank de Boer hem wel in zijn achterzak als surprise van de chef…
 
Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Het programma van de 25ste speeldag in de Bundesliga:
 
Zaterdag 10 april
Bayern München - Union Berlin: vanaf 15u30 op Eleven Sports 1
Werder Bremen - RB Leipzig: vanaf 15u30 op Eleven Sports 2
Eintracht Frankfurt - Wolfsburg: vanaf 15u30 op Eleven Sports 3
Stuttgart - Dortmund: vanaf 18u30 op Eleven Sports 2

Zondag 11 april
FC Köln - FSV Mainz 05: vanaf 18u op Eleven Sports 1

Maandag 12 april
Hoffenheim - Bayer Leverkusen: vanaf 21u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top