Mag Bayern München nog hoop koesteren in de Champions League, of blijft PSG de tegenstand overklassen?

Sport | Acht clubs zijn nog in de race voor een plekje in de volgende ronde van de Champions league. Real Madrid en Chelsea toonden zich duidelijk de betere tegen respectievelijk Liverpool en Porto, bij Bayern München en Dortmund is de spanning te snijden. München verloor van PSG en Borussia moest de duimen leggen tegen Manchester City. De spanning in de strijd voor de belangrijkste Europese competitie blijft om te snijden, en Proximus Pickx nodigt je uit om de komende wedstrijden nog intenser te beleven met onze exclusieve en interactieve tool!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de verrassende overwinning van Paris Saint-Germain in de heenwedstrijd (2-3), staat Bayern aanstaande dinsdag voor een moeilijke wedstrijd. Terwijl ze op nationaal vlak de ene na de andere wedstrijd gemakkelijk winnen, hebben ze het moeilijker in de Champions League. In de terugwedstrijd in Parc des Princes zullen de mannen uit Beieren met man en macht moeten aantreden, willen ze de achterstand op de ploeg van Mauricio Pochettino omzetten in een voorsprong die hen naar de halve finale brengt.
 
De belangrijkste uitdaging voor München, is het vinden van een betere aanvalstactiek. Deze week waren de Duitsers allesbehalve overtuigend en bij momenten zelfs schuchter, waardoor Manuel Neuer tot drie keer toe een ferme oplawaai kreeg toen de Parijzenaars zijn doel succesvol onder vuur namen. Bayern zal deze eerste nederlaag in anderhalf jaar in deze competitie snel moeten vergeten, wil het dinsdag winnen. De ploeg moet vooral in de defensie aansterken en ook de efficiëntie moet stukken beter. 
 
Hans-Dieter Flick kan helaas opnieuw niet rekenen op de doelpuntenmachine Robert Lewandowski. De topscorer is nog steeds geblesseerd waardoor andere spelers boven hun niveau moeten uitstijgen om het gemis van de Poolse speler te compenseren. Onder andere Thomas Müller is bij uitstek geschikt om de comeback van de Duitsers kracht bij te zetten.
 
Met drie gemaakte doelpunten in München won PSG de eerste veldslag, maar de strijd is nog niet gespeeld. De Franse kampioenen zijn niet immuun voor een eventuele comeback van Bayern en zijn zich daarvan bewust. Ook zij zullen dus vol goeie moed aan de terugwedstrijd moeten beginnen, willen ze hun kansen op een plaats in de halve finale verzilveren. De Parijzenaars zullen er baat bij hebben dat de Duitsers hun ultieme topscorer missen. Vooral de tandem Mbappé-Neymar weet daar bijzonder goed mee om te springen. Of PSG erin slaagt om wraak te nemen voor de finale van 2020 door te bewijzen dat de winst in hun heenwedstrijd geen toeval was, komen we dinsdagavond te weten.
 
Liverpool en Dortmund verliezen

In de andere wedstrijden kende ook Liverpool een slechte start na 3-1 verlies tegen Real Madrid. De Madrilenen profiteerden van de vele defensieve fouten van Liverpool en stonden snel op voorsprong. Een aansluitingstreffer van Mohamed Salah gaf de Britten nog hoop, maar in de terugwedstrijd moeten ze alsnog twee punten inhalen. Liverpool zal op een ongezien niveau moeten spelen om de heerschappij van Real Madrid in de Champions League te doorbreken.
 
Ook Manchester City kwam deze week in actie. City probeert komaf te maken met de vloek van de kwartfinales waar ze eerder al tot vervelens toe mee geconfronteerd werden. Voorlopig slaagt de ploeg van De Bruyne daarin, door met 2-1 te winnen van Dortmund. De Bruyne toonde opnieuw zijn grote klasse, Dortmund zal dus volgende week sneller dan ooit aan scoren moeten komen. De Duitsers verloren gisteren met het kleinste verschil en dat geeft hen wellicht hoop om City volgende week te verslaan. Daarbij kunnen ze vast en zeker rekenen op een ijzersterke Erling Haaland, de jongste speler die 20 goals kon maken op het hoogste Europese niveau.
 
Chelsea is dan weer zekerder van een plaats in de volgende ronde door te winnen met 0-2 op het veld van FC Porto. De mannen van  Sergio Conceiçao konden de ijzeren verdediging van de Londenaren niet doorbreken en kwamen niet tot scoren. Toch mogen we de Portugezen niet onderschatten. Toen ze in de achtste finales bijna werden uitgeschakeld door Juventus, ging Porto alsnog door dankzij een hoger doelpuntensaldo in de uitwedstrijd. Chelsea mag dus net als Juventus een ferm gemotiveerd elftal verwachten.
 
Beleef de actie van binnenuit met de 'interactieve' modus

Om al deze wedstrijden nog beter te kunnen volgen, biedt Proximus Pickx een nieuwe interactieve modus aan via de app voor Android en IOS, en via de website. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. 
Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Het speelschema van de kwartfinales:
 
Dinsdag 13 april:
 
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Paris Saint-Germain - Bayern München : vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Chelsea - FC Porto: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
 
Volg de Champions League het hele seizoen volledig en exclusief op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top