Ook RWDM verandert van titularisdoelman voor slotspeeldagen

Challenger Pro League | Anthony Sadin zal de komende weken niet meer in doel staan bij RWDM. De ervaren Brusselaar staat zijn plaats af aan de 20-jarige Jonathan De Bie. Die kwam afgelopen winter over van Tottenham Hotspur en krijgt in de laatste vier duels van het seizoen de kans om zich te tonen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM heeft nog weinig te winnen of te verliezen in het slot van de competitie en daarom wil coach Vincent Euvrard wel eens wat experimenteren richting het komende seizoen. Zo zal Jonathan De Bie zich mogen bewijzen onder de Brusselse lat.

"Het is heel belangrijk om als team vooruitgang te blijven boeken tot de laatste speeldag", stelde Euvrard bij La Dernière Heure." Van alles wat we nu al kunnen verbeteren zullen we volgend jaar de vruchten plukken. Daarom zal Jonathan De Bie in het doel staan ??voor de laatste vier wedstrijden. Hij is een jonge Belgische doelman die nu ervaring kan opdoen in 1B. Het is de enige manier om zijn potentieel te beoordelen. Ik doe het niet om hem een ??cadeautje te geven, maar omdat hij tijdens de trainingen heeft laten zien dat hij het kan."

Eerder wisselde ook KVC Westerlo al van doelman. Daar werd Berke Özer aan de kant geschoven ten voordele van Koen Van Langendonck.

Geen Rocha

Topschutter Leonardo Rocha zal er in de laatste vier matchen wellicht ook niet meer bij lopen. De Portugees werd geopereerd nadat er een buikvliesontsteking werd vastgesteld en werkt aan zijn herstel. Zelf mikt hij nog wel op speelminuten in de slotmatchen, maar die kans lijkt eerder klein. Rocha werd dit seizoen gehuurd van KAS Eupen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top