Kraait Andrea Belotti volgend seizoen nog in het shirt van Torino?

Serie A | Vandaag kruisen de twee Serie A-ploegen uit Turijn de degens. Torino krijgt in eigen huis stadsrivaal en kampioen Juventus over de vloer voor speeldag 29. Met amper één puntje boven de degradatiezone wordt het voor Torino andermaal uitkijken naar een knalprestatie van hun aanvoerder Andrea Belotti. Dat hij misschien zijn laatste Derby della Mole speelt in het shirt van Torino, wordt echter steeds reëler.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Slechts drie clubs prijken er op het CV van Andrea Belotti. Toen de Italiaanse spits doorbrak bij het bescheiden AlbinoLeffe maakte hij de stap naar het ambitieuze Palermo, dat net als AlbinoLeffe in 2013 in de Serie B vertoefde maar de promotie naar de hoogste afdeling nastreefde. De Siciliaanse club maakte de ambities meteen waar en steeg naar de Serie A in 2014. In zijn eerste jaar op het hoogste niveau klokte Belotti af op zes goals, waardoor hij op de radar kwam te staan van Torino. Na amper twee jaar Palermo trok Belotti naar het noordelijke Turijn in 2015.

Kwakkelend Torino

Sindsdien ontpopte Belotti zich tot een ware cultheld bij Torino. Ieder seizoen stond hij voor minstens tien goals garant, met een serieuze uitschieter in het seizoen 2016-2017. Torino speelde lange tijd mee voor een Europees ticket, maar strandde uiteindelijk op de negende plaats. Met 26 goals die Belotti dat seizoen maakte, had de spits een levensbelangrijk aandeel in de prestatie van zijn ploeg.

De laatste jaren gaat het echter een pak minder bij de Granata. Vorig jaar klokte Torino af op een zestiende plaats, momenteel vechten ze als nummer zeventien tegen de degradatie. Slechts één puntje verschil heeft Torino op nummer achttien Cagliari, de eerste ploeg in de gevarenzone.

Il Gallo heeft de clubs voor het uitkiezen

Het hoeft dus niet te verwonderen dat Torino nog een goeie Andrea Belotti kan gebruiken in de eindspurt richting het behoud. Belotti, tegenwoordig aanvoerder bij Torino, zit dit seizoen aan elf goals en zes assists. Zelfs in dit kwakkeljaar voor Torino blijft De Haan (zijn bijnaam dankzij zijn aparte manier van vieren, red.) kraaien zoals normaal.

De voorbije jaren weerklonk de lokroep naar een betere ploeg voor Belotti, nota bene ook international voor Italië. Belotti bleef echter Torino steeds trouw, ook omdat Torino-voorzitter Urbano Cairo enkele jaren geleden een overdreven prijskaartje van 150 miljoen euro aan Belotti kleefde. Maar zijn contract loopt af aan het einde van volgend seizoen en in de Italiaanse vakpers zijn ze best duidelijk: de gesprekken voor een vernieuwd contract gaan bijzonder moeizaam.

Belotti is bijgevolg grof wild op de transfermarkt, die door corona een pak anders draait dan voordien. In eigen land kan Belotti alvast rekenen op interesse van Milan, Inter, Napoli en AS Roma. Vooral die laatste club heeft een streepje voor. Belotti is namelijk dikke vriendjes met Roma-speler Lorenzo Pellegrini. Maar de Italiaan kan zijn horizonten ook verleggen naar het buitenland. Atlético Madrid en Chelsea worden genoemd als potentieel geïnteresseerden. Op zijn 27ste is het moment misschien wel aangebroken voor Belotti om de stap hogerop te wagen.

Maar vooraleer Belotti kan denken aan een mogelijke transfer, moet hij eerst proberen om Torino in de Serie A te houden. Te beginnen vandaag in de Derby della Mole tegen Juventus voor speeldag 29. Kijk live naar de Turijnse derby vanaf 18 uur op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van Eleven Sports voor speeldag 29 in de Italiaanse Serie A

Zaterdag 3 april
AC Milan - Sampdoria: vanaf 12u30 op Eleven Sports 1
Torino - Juventus: vanaf 18u op Eleven Sports 2
Bologna - Inter: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top