Servië-Portugal op de affiche van de tweede dag in de 2022 WK-kwalificatie

Voetbal | De tweede dag van de kwalificatie voor de Wereldbeker 2022 in de Europese zone vindt dit weekend plaats met enkele mooie wedstrijden op het programma. Het Servië van Aleksandar Mitrovic neemt het zaterdagavond om 20.45 uur op Eleven Sports 1 op tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voormalig Sporting Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic heeft zijn stempel gedrukt op de eerste dag van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Europa in 2022. De 26-jarige kwam van de bank in de wedstrijd van Servië tegen Ierland om drie waardevolle punten voor zijn teamgenoten te verdienen. De Serviër kwam in de 63e minuut in het veld met de stand op 1-1. Vijf minuten later zette hij zijn ploeg op voorsprong met een prachtige lob van 30 meter waar de Ierse doelman Travers niets aan kon doen. Een paar minuten later breidde hij de voorsprong nog verder uit. De eindstand was 3-2, dus Servië kon alleen maar opgelucht zijn dat ze hun parcours konden verderzetten. De overwinning was een welkome opsteker voor de Eagles, vooral omdat hun toekomstige tegenstanders, Portugal, de groepsfavorieten zijn.

Slovenië heeft ambitie
 
Cristiano Ronaldo's ploeggenoten hebben geen indruk gemaakt in de beginfase van hun kwalificatiecampagne in het Juventus Stadion in Turijn. Ondanks een elftal vol spelers die het verschil konden maken, kregen de Portugezen een doelpunt tegen van de Azerbeidzjaanse verdediger Maksim Medvedev. Ze zullen het zaterdagavond beter moeten doen dan tegen de ploeg van Dragan Stojkovic, willen ze nog een overwinning boeken die de Portugezen naar de top van de ranglijst zou brengen.
 
Op dezelfde dag vindt in Sotsji een onverwachte clash plaats om de bovenste plaats in Groep H. Rusland, dat Malta met 1-3 versloeg, ontvangt Slovenië, dat de laatste WK-finalist, Kroatië, op eigen bodem verraste. De ploeggenoten van Jan Oblak, die even onverslaanbaar is tussen de doelpalen van zijn ploeg als tussen die van Atletico Madrid, wisten met de kleinst mogelijke marge te winnen van de Vatreni en zullen hun momentum willen voortzetten om op het derde WK (2002, 2010) in hun geschiedenis te spelen.
 
Zorgt Roemenië voor verrassingen?
 
In Groep G zal Nederland zijn tweede wedstrijd niet willen missen, nadat het in Turkije in het stof had gebeten (4-2). Oranje zal tegen Letland moeten winnen om de dreiging van een tweede opeenvolgende uitschakeling van het WK te voorkomen. Noorwegen en Turkije, die dit weekend tegen elkaar spelen, alsook Montenegro, staan momenteel drie punten voor op Oranje.
 
Frankrijk (groep D) en Spanje (groep B) werden op de openingsdag thuis verslagen door respectievelijk Oekraïne en Griekenland, en hopen dat zondag goed te maken in Kazachstan en Georgië. Italië (groep C) is goed begonnen met een overwinning op Noord-Ierland en zal daar in Bulgarije op voort willen bouwen. Tot slot zal Duitsland, dat IJsland versloeg in de openingswedstrijd, op zijn hoede moeten zijn voor Roemenië, waarmee het de leiding deelt in Groep J. De Roemenen, onder leiding van Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht), Razvan Marin (ex-Standard) en Ianis Hagi (ex-Genk), hebben in het verleden al laten zien dat ze de grote jongens kunnen lastigvallen. In een groep die binnen hun bereik ligt (Armenië, Noord-Macedonië, Liechtenstein naast de bovengenoemde ploegen), hebben de Tricolorii alles te winnen in deze confrontatie.
 
Volg de beste wedstrijden van de WK-kwalificatiewedstrijden 2022 op Eleven Sports, beschikbaar in de Optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Het uitzendschema van Eleven Sports voor de tweede dag van de kwalificatie:
 
Zaterdag 27 maart:
Rusland - Slovenië: vanaf 14u50 op Eleven Sports 1
Nederland - Letland: vanaf 17u50 op Eleven Sports 1
Servië - Portugal: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
 
Zondag 28 maart:
Kazachstan - Frankrijk: vanaf 14u50 op Eleven Sports 1
Georgië - Spanje: vanaf 17u50 op Eleven Sports 1
Albanië - Engeland: vanaf 17u50 op Eleven Sports 3
Bulgarije - Italië: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
Roemenië - Duitsland: vanaf 20u35 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top