Pedri, de opvolger van Andrés Iniesta bij Spanje

Voetbal | Spanje start zijn WK-kwalificatiecampagne aanstaande donderdag, om 20u35 uur op Eleven Sports 1, tegen Griekenland. Bondscoach Luis Enrique deed voor de gelegenheid een beroep op vier nieuwe gezichten. Onder hen Pedri, het nieuwe wonderkind van FC Barcelona.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Spanje neemt het in de komende interlandperiode op tegen Griekenland, Georgië en Kosovo. Voor dit drieluik zal Luis Enrique opnieuw kunnen rekenen op zijn trouwe soldaten Sergio Ramos, Sergio Busquets of zelfs Koke. Naast hen heeft de bondscoach besloten om vier nieuwe spelers een kans te geven: doelman Robert Sanchez (23, Brighton & Hove Albion), aanvaller Bryan Gil (20, Eibar), rechtsback Pedro Porro (21 jaar, Sporting Lissabon) en vooral middenvelder Pedri (18 jaar, FCBarcelona).

Koeman is een grote fan

De jonge aanvallende middenvelder van de Blaugrana schittert sinds de start van het seizoen in Catalonië. Met 3 goals en 6 assists in 42 gespeelde wedstrijden is Pedri een belangrijke pion in het systeem van Ronald Koeman geworden. Hij is de toekomst van het Spaanse voetbal.

Pedri speelde al voor de U17, U18, U19 en U21 van Spanje. De talentvolle middenvelder staat te boek als een enorm groot talent. Hij is technisch zeer begaafd en weet als geen ander tussen de linies te spelen. Zijn speelstijl doet ook denken aan een voormalige legende van Barcelona en Spanje, Andrés Iniesta. Die wist met La Roja in 2010 met Spanje het WK in Zuid-Afrika te winnen, nadat hij in de finale de beslissende treffer maakte tegen Nederland.

Luis Enrique tempert de verwachtingen

"Het is duidelijk dat Pedri heel veel potentieel heeft. Ik geloof dat hij bij Barcelona in de perfecte omgeving zit om zijn talent helemaal tot uiting te laten komen. Ik wens hem het beste en het belangrijkste is dat hij kalm blijft. Als hij op het veld staat zie je dat hij heel comfortabel is aan de bal en hij lijkt inzake manier van voetballen geen 18 jaar te zijn. Hij heeft een zeer mooie toekomst voor zich bij Barça", zei Iniesta.

Luis Enrique wil echter niet spreken over een eventuele vergelijking met Iniesta. Het zou de jonge knaap enkel maar extra druk opleveren. "Ik denk dat het voor Pedri het beste is om zelf zijn verhaal te schrijven. Iniesta is een grote naam en natuurlijk is hij een voorbeeld. Ze spelen op dezelfde positie en uiteraard kan hij veel van zo een speler leren. Maar Pedri moet Pedri zijn", aldus Enrique. Als de jonge middenvelder de komende jaren de nodige stappen blijft zetten, kan hij van onschatbare waarde worden voor Spanje. Wie weet kan hij in deze kwalificatiecampagne al een vaste waarde worden bij La Roja…

Bekijk de eerste kwalificatiewedstrijd van Spanje voor het WK 2022 tegen Griekenland aanstaande donderdag om 20u35 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top