Wijst Adrien Trebel Anderlecht de weg naar play-off 1?

Sport |

Anderlecht versloeg op de 31e speeldag van de Jupiler Pro League Zulte Waregem met 4 - 1 cijfers. Coach Vincent Kompany vergeet na deze overwinning maar best niet Adrien Trebel te bedanken: hij lag immers aan de basis van meerdere doelpunten en nam zijn ploeg vanop het middenveld op sleeptouw. Ontpopt Adrien Trebel zich stilletjes aan als rots in de branding bij Anderlecht?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het hoeft niet te verbazen dat Adrien Trebel na zijn knalprestatie in het Lottopark als 'Man van de match' verkozen werd. De Fransman strooide met heel wat slimme passes en regeerde op het paars witte middenveld. Ondanks Trebels goede prestatie van zondag was het toch al sinds 31 januari geleden dat hij van coach Vincent Kompany een kans kreeg in de basis van Anderlecht, iets waar binnenkort misschien verandering in komt.

Twee briljante assists

De wedstrijd begon niet goed voor de mannen van Kompany. Na zes minuten kregen ze een doelpunt tegen door knullig te verdedigen op een corner en dat moet je Jelle Vossen geen twee keer zeggen. Paarswit raakte echter niet in paniek en toen Zulte-speler Damien Marcq met rood naar de kant werd gestuurd duwde Anderlecht tegen tien man het gaspedaal volledig in. Aan het stuur van deze remontada zat de Fransman Adrien Trebel. Hij strooide met goede ballen naar zijn teamgenoten en gaf twee assists. Het is vooral Trebels eerste assist naar El Hadj die de monden deden openvallen. 

In tegenstelling tot wat zijn prestaties van zondag zouden doen vermoeden, is Trebel lang geen vaste waarde meer in de basisploeg van Vincent Kompany’s Anderlecht. Trebel moet zijn plaats immers vaak afstaan aan ene Josh Cullen die Kompany zeer hoog inschat. Ook Trebels knieblessure van begin dit seizoen heeft hem naar de rand van de kern geduwd. Nochtans heeft de Fransman de agressie en verticaliteit in zijn spel waar Kompany al maandenlang naar op zoek is.

Nog in de race

Dankzij de drie punten die Anderlecht kon sprokkelen tegen Zulte Waregem maakt de ploeg nog steeds kans op een ticket voor play-off 1. Paarswit kan nog over Oostende en Genk wippen, maar dan moet het op de volgende speeldag wel Antwerp verslaan. Gelukkig zal Adrien Trebel naar alle waarschijnlijkheid dan opnieuw op het veld staan.

Na Antwerp staat Anderlecht nog een gevaarlijke eindronde te wachten. De ploeg van Kompany ontvangt over enkele weken leider Club Brugge en moet op de slotspeeldag naar Sint-Truiden afzakken op zoek naar die belangrijke laatste driepunter. Hopelijk kunnen ze dan opnieuw beroep doen op Adrien Trebel.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

 Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top