Welk niveau haalt Vermaelen na zeer lange afwezigheid bij de Rode Duivels?

Sport | Thomas Vermaelen is er weer bij voor de komende interlands. De ondertussen 35-jarige verdediger speelde al een hele tijd niet meer voor de nationale ploeg. Het wordt interessant om te kijken of de linksvoetige verdediger nog altijd een hoog niveau haalt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vermaelen is een vaste waarde in de selectie van Roberto Martinez als hij fit is. Zijn laatste optreden voor de nationale ploeg dateert al van november 2019 toen hij in actie kwam tegen Rusland. Nadien gooiden blessures en vooral corona roet in het eten. Vermaelen speelt immers voor Vissel Kobe in Japan en door de strenge veiligheidsmaatregelen omwille van corona kon hij bij de vorige selecties niet van Japan afzakken naar België.

Na tweede match terug naar Japan

Deze keer was het wel mogelijk. Vermaelen kan de wedstrijden tegen Wales en Tsjechië spelen, maar nadien zal hij terugkeren naar Japan. De oefenpot tegen Wit-Rusland zal hij dus niet bijwonen. "Thomas zal beschikbaar zijn voor de eerste twee wedstrijden en daarna moet hij terug en een quarantaineperiode uitzitten. Ik wil Vissel Kobe en de Japanse bond danken. Het is een mooi voorbeeld van hoe je oplossingen kan vinden in het midden van deze pandemie", zei de bondscoach op zijn persconferntie.

Voor Martinez is het bijzonder belangrijk om Vermaelen weer bij de selectie te hebben. De bondscoach kan zo bekijken welk niveau Vermaelen nog haalt, want de Japanse competitie staat niet bekend als de beste competitie ter wereld. Het wordt dus interessant om te bekijken welk niveau de ex-speler van Arsenal, FC Barcelona en AS Roma kan bereiken tegen landen als Wales en Tsjechië.

Weinig alternatieven voor Vermaelen

Bovendien zijn er weinig alternatieven voor Vermaelen, waardoor het belangrijk is dat hij de komende maanden fit zal blijven. Martinez probeerde tijdens zijn afwezigheid heel wat andere jongens. Elias Cobbaut kon niet echt overtuigen en werd niet opgeroepen, daarnaast viel Hannes Delcroix out voor de rest van het seizoen. De jongeling deed het zeer goed bij Anderlecht, maar mist het EK. Zinho Vanheusden is dan wel rechtsvoetig maar zou als jonge speler ook nog kunnen depanneren als linker centrale verdediger, maar ook hij is geblesseerd.

Een fitte en goede Vermaelen is altijd een meerwaarde voor de Rode Duivels. Jan Vertonghen verloor de afgelopen jaren wat van zijn snelheid en werd mede daardoor doorgestuurd bij Tottenham. Hij speelt nu voor Benfica, waar hij een vaste waarde is. Met Vermaelen heeft de bondscoach alvast een optie achter de hand en eventueel kunnen Vermaelen én Vertonghen naast elkaar staan in de defensie, waar vooral Toby Alderweireld een vaste waarde is.

De wedstrijd tussen België en Wales is op woensdag 24 maart vanaf 20u20 te volgen op VTM.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top