Schorsingen en gele dreiging 1B (speeldag 24): strafbank gereserveerd voor kwartet van 'bottom 4'

Challenger Pro League | Op speeldag 23 speelde Union Sint-Gillis kampioen en in de week erna kreeg Lierse Kempenzonen de garantie dat het volgend jaar opnieuw in 1B mag spelen, ondanks het feit dat ze op de degradatieplek gaan eindigen. Vanaf speeldag 24 wordt de focus voornamelijk verlegd naar de strijd om plek 2. En daarbij was er goed nieuws voor Seraing én Lommel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De twee voornaamste kandidaten voor plek 2 strijden dit weekend tegen respectievelijk Lierse K. en RWDM. En bij die twee teams hebben ze volk op de strafbank zitten. Timo Cauwenberg verzamelde vorig weekend zijn vijfde gele kaart en is zo geschorst tegen ex-ploeg Lommel. Cédric Yambéré kreeg dan weer 2x geel en dus rood tijdens de inhaalmatch van RWDM bij Deinze en is er niet bij tegen Seraing.

Ook bij Club NXT en SK Deinze moet er gepuzzeld worden. Goudhaantje Mathis Servais is geschorst bij de thuisploeg terwijl topschutter Lennart Mertens er zondag niet bij is bij de bezoekers. Hij kreeg zijn vijfde gele kaart tegen RWDM.

Voor achttien spelers is de kans best groot dat ze voor het einde van het seizoen nog tegen hun vijfde gele kaart (en dus een automatische schorsing lopen):

Lierse K.: -
SK Deinze: Siebe Blondelle, Alessio Staelens
RWDM: Karim Abdoul Dante, Jarno Libert, Nicolas Rommens
Union SG: Guillaume François, Deniz Undav
KVC Westerlo: Maxime Biset, Ambroise Gboho
RFC Seraing: Abdelhafid Al Badaoui, Gérald Kilota
Club NXT: Xander Blomme, Thomas Van Den Keybus
Lommel SK: Vinicius De Souza, Robin Henkens, Glenn Neven, Yannick Vandersmissen, Arno Verschueren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top