One day, one goal: Alan Shearer maakt snelste doelpunt ooit voor Newcastle

Voetbal | In december scoorde Miguel Almiron na reeds 20 seconden een goal voor Newcastle in het competitieduel tegen West Brom. Het is de snelste treffer tot nu toe dit seizoen in de Premier League. Maar het doelpunt van Almiron is niet de snelste ooit voor iemand in het shirt van de Magpies. Dat record staat nog steeds op naam van clubicoon Alan Shearer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie Newcastle zegt, noemt in één ruk ook de naam van Alan Shearer. De Britse spits maakte van 1996 tot 2006 furore bij Newcastle. In het zwart-witte shirt zou hij vreemd genoeg nooit een titel of beker winnen, maar naar individuele prijzen en records toe mag de intussen 50-jarige Shearer niet klagen.

Zo werd hij tot drie keer toe topschutter in de Premier League, werd hij in 1995 verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland en heeft hij het record van de meeste Premier League-goals op zijn naam staan met 260 stuks.

Vele van die goals waren vaak pareltjes, maar eentje staat nog steeds mooi te pronken in de geschiedenisboeken. Zo scoorde Shearer in 2003 al na 10 seconden een goal tegen Manchester City. Het is tot op vandaag de snelste goal ooit gescoord door iemand van Newcastle.

King en Long doen beter

De goal had echter niet zoveel om het lijf. Dat Shearer kon scoren, was vooral te danken aan de blunderende City-doelman Carlo Nash. Die kreeg bij de aftrap snel de bal naar hem toegespeeld. Nash zou echter de bal niet perfect controleren, waardoor die wat vooruit stuiterde. Shearer zette vervolgens druk op de doelman, die het leer ver weg wou trappen. De bal kwam echter tegen het lichaam van Shearer, die zo in het lege doel een van zijn makkelijkste goals ooit kon scoren. Na exact 10.52 seconden stond Newcastle 1-0 voor in het eigen Saint James’ Park. Het zou uiteindelijk op 2-0 uitdraaien na nog een goal van de jonge spits Craig Bellamy.

Hoewel Shearer het record nog steeds in handen heeft bij Newcastle, blijkt zijn treffer tegen Manchester City niet de snelste goal ooit te zijn in de Premier League. Toen Shearer scoorde, was het de tweede snelste goal ooit. Ledley King deed drie jaar eerder beter door na amper 9.82 seconden te scoren voor de Spurs.

Dat record werd in 2019 afgesnoept door Shane Long. De Ierse spits droeg toen het shirt van Southampton en trok op 23 april 2019 richting Watford. Long opende in dit duel reeds de score na 7.69 seconden.

Bekijk hieronder hoe Alan Shearer zijn snelle goal kon maken in het shirt van Newcastle.

Fan van onze reeks 'One day, one goal'? We maken momenteel enkele artikels rond snelle treffers. Lees dan ook zeker ons vorige verhaal over Vitolo, die het snelste doelpunt in de Europa League op zijn naam heeft staan.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top