Tuchel blijft foutloos: Chelsea voor het eerst naar CL-kwartfinales sinds 2014

Sport | De wedergeboorte van Chelsea blijft opmerkelijk doorgaan. Sinds de Duitse coach Thomas Tuchel het roer overnam in januari verloren de Blues niet meer. Hierdoor staat Chelsea in de kwartfinales van de Champions League. Dat was de voorbije zeven jaar niet meer gelukt voor de Londenaren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chelsea nam in de heenwedstrijd al een stevige optie op de volgende ronde door Atlético Madrid in eigen huis te kloppen met 0-1. Yannick Carrasco en co wisten wat hen te doen stond. En even leek de Rode Duivel de ban te breken, toen Cesar Azpilicueta aan Carrasco ging hangen na een slechte terugspeelbal op de doelman. De Belg ging echter te makkelijk liggen volgens de scheidsrechter, geen penalty.

Een onmondig Atlético zag hoe Chelsea net voorbij het half uur op voorsprong kwam dankzij Hakim Ziyech. De Marokkaan die werd weggeplukt bij Ajax kende nog geen denderend seizoen, maar speelde gisterenavond misschien wel zijn beste wedstrijd tot nu toe in het blauwe shirt van Chelsea. Zijn goal tegen Atlético werd meteen ook zijn eerste op Stamford Bridge. Het inspireerde Ziyech tot een topsprestatie, die rondstrooide met heerlijke passjes en zelf ook nog bijna opnieuw tot scoren kwam.

Pas diep in het absolute slot van de wedstrijd zou het doek helemaal over de wedstrijd vallen na een goal van Emerson. Stefan Savic was dan al met rood van het veld gestuurd na een elleboogstoot. Exit Atlético Madrid, dat zich nu volledig op de titelrace in Spanje kan gaan focussen. Real Madrid is nu de enige Spaanse ploeg die overblijft in de Champions League. Chelsea staat dan weer voor het eerst in zeven jaar nog eens in de kwartfinales.

Tuchel doet het tij keren

Toen Chelsea in december alsnog de knock-outfase van het Europese kampioenenbal bereikte, gaf op dat moment niemand een stuiver om de verdere kwalificatiekansen toen bleek dat Atlético Madrid de tegenstander zou zijn. Maar op enkele maanden tijd wisten de Blues de zaakjes helemaal om te draaien.

Eén man kan hier alvast voor aangeduid worden: Thomas Tuchel. In januari nam de Duitser het roer over van Frank Lampard. Het clubicoon van Chelsea werd bedankt voor bewezen diensten na matige prestaties in de Premier League. Tuchel was op zijn beurt vrijgekomen nadat hij bij PSG zijn C4 had gekregen.

En kijk, Tuchel en Chelsea lijken meteen een match made in heaven te zijn. Want sinds Tuchel in Londen de plak zwaait, verloor Chelsea niet meer. Het klom dankzij tien ongeslagen wedstrijden in de competitie (zes zeges en vier gelijke spelen, red.) van de negende naar de derde plaats. Chelsea voegde daar nog twee zeges aan toe tegen Atlético en winst in de FA Cup, wat momenteel de totale balans op dertien ongeslagen duels brengt voor Tuchel en Chelsea. Dat deed zijn ploeg ook nog eens met elf clean sheets en amper twee tegengoals.

Morgen vindt de loting plaats voor de kwartfinales van de Champions League. Naast Chelsea zitten ook Porto, Borussia Dortmund, PSG, Liverpool, Real Madrid, Manchester City en Bayern München in de trommel.

Volg de kwartfinales van de UEFA Champions League dankzij de Proximus Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top