Puzzelwerk voor Antwerp-coach Vercauteren in aanloop naar topper tegen Club Brugge

Sport | De laatste sprint richting de play-offs wordt stilaan ingezet. Leider Club Brugge stevent af op een scenario zoals Union in 1B. De vraag is niet meer of Club Brugge kampioen wordt, maar echter wanneer blauw-zwart de trofee in de lucht mag steken. Een gehavend Antwerp, eerste achtervolger op Club Brugge, wil toch nog wat weerwerk bieden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met een vier op zes in de twee inhaalmatchen tegen Charleroi en KAA Gent diepte Club Brugge zijn voorsprong in de Jupiler Pro League nog wat extra uit. Het verschil met eerste achtervolger Antwerp bedraagt momenteel reeds 19 (!) punten. De gigantische kloof kan deze zondag nog eens extra vergroot worden indien blauw-zwart in eigen huis Antwerp kan kloppen. Datzelfde Antwerp trekt overigens met kopzorgen richting Jan Breydel.

Gehavende defensie bij Antwerp

Zo mist coach Frank Vercauteren enkele sterkhouders. Verdediger Jérémy Gélin zal niet inzetbaar zijn. De Fransman veroverde dit seizoen een basisplaats bij Antwerp, maar liep tegen de Rangers in de Europa League een kwetsuur aan de hamstrings op. Gélin zou hiervan nog niet voldoende hersteld zijn.

Het lijkt er dan ook op dat Maxime Le Marchand en Dylan Batubinsika naast Ritchie De Laet zullen postvatten in de defensie, aangezien ook Abdoulaye Seck geschorst is voor het topduel tegen Club Brugge vanwege zijn rode kaart tegen KV Kortrijk.

Ook Dieumerci Mbokani zal er niet bij zijn. De Congolees kon het blessureleed achter zich laten, maar slikte tegen Kortrijk zijn vijfde gele kaart van dit seizoen. Hierdoor is hij net als Seck geschorst voor de trip naar Brugge.

Het wordt voor Antwerp dan maar opnieuw rekenen op de meermaals verguisde Didier Lamkel Zé. Zijn terugkeer naar de A-kern had enige tijd terug veel voeten in de aarde, maar intussen lijkt de Kameroener opnieuw geaccepteerd door de Antwerpse kleedkamer. “Zolang hij geen grote stommiteiten begaat en belangrijk blijft, heb ik er geen problemen mee”, liet aanvoerder De Laet weten over Lamkel Zé.

Wereld Downsyndroomdag

Bij Club Brugge zijn intussen alle coronazorgen achter de rug, waardoor de leider in de Jupiler Pro League weer op volle sterkte de rest van de reguliere competitie kan afwerken. De topper tegen Antwerp vindt morgen, op Wereld Downsyndroomdag, plaats.

In een videofilmpje van de openbare omroep Eén had Kevin (bekend van 'Down The Road') een vraag voor zijn favoriete voetbalploeg Club Brugge. Die vroeg aan enkele spelers en coach Philippe Clement om op zondag de wereldwijde actie te steunen door twee verschillende sokken te dragen. Ondertussen gaf Club Brugge via Twitter aan dat de club en spelers het initiatief wel degelijk zullen steunen, net als Hans Vanaken. “Komt in orde Kevin”, liet Vanaken weten op de microblogsite.

Volg het topduel tussen Club Brugge en Antwerp deze zondag om 13u30, alsook het integrale Belgisch kampioenschap op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top