Zet Napoli-flankaanvaller Matteo Politano ook ex-ploeg AS Roma een hak?

Sport | Napoli mag zich vanavond opmaken voor de tweede topper op evenveel weken tijd. Vorige week leidde Matteo Politano nog de Napolitanen naar een 0-1 uitzege bij Milan. De flankaanvaller mag zijn kunststukje dit weekend proberen overdoen tegen AS Roma, de club waar hij gevormd werd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een wat wisselvallige periode is het Napoli van Dries Mertens er opnieuw wat aan het doorkomen. Tot aan de maand december draaiden de Napolitanen mooi mee bovenaan het klassement van de Serie A, maar enkele mindere resultaten deden het team afzakken naar een zevende plaats. Met drie zeges in de voorbije vier matchen klom Napoli naar plek vijf intussen, waarbij het zelfs Atalanta in het vizier heeft nu. Het verschil met de laatste plek die recht geeft op ticket richting de Champions League bedraagt momenteel twee punten.

Tegenstander vanavond wordt AS Roma. De Romeinen delen op dit moment met 50 punten de vijfde plaats met Napoli in de Italiaanse Serie A. Enkel een minder doelpuntensaldo draait op dit moment beter uit voor Napoli. Dat het duel meer dan belangrijk wordt met het oog op Europees voetbal komend seizoen, mag nog eens extra onderstreept worden. Lazio loert namelijk naar plaatsen vijf en zes, met een verschil van vier punten op AS Roma en Napoli.

Sterke Politano in 2021

Wie Napoli goed zal kunnen gebruiken om de zege binnen te rijven, is Matteo Politano. De Italiaanse winger is aan een sterk kalenderjaar bezig. Sinds we 2021 hebben ingeluid, zit hij aan vijf goals en twee assists op twaalf gespeelde competitiematchen. Met amper één gemiste match dit seizoen wist hij snel zijn stekje te veroveren in het team van coach Gennaro Gattuso.  

Politano maakte in de wintermercato van vorig seizoen de overstap van Inter richting het zuidelijke Napoli. Momenteel wordt hij nog officieel gehuurd, maar aan het einde van dit seizoen is de overgang naar Napoli definitief voor een bedrag van 19 miljoen euro.

Politano zal alvast extra gemotiveerd zijn om zijn goede vormcurve door te trekken. Tegenstander AS Roma is namelijk de ploeg waar hij de jeugdreeksen doorliep. Politano kon echter nooit doorbreken bij de Romeinen. Pas wanneer hij de rangen van Sassuolo versterkte, kreeg het Italiaanse publiek de echte Politano pas te kennen. Het leverde hem reeds drie caps en zelfs een goal op voor de Italiaanse nationale ploeg. Bij Inter was hij enkel in het seizoen 2018-2019 een vaste waarde, waardoor een seizoen later Napoli hem een reddingsboei kwam werpen.

Toch had Politano bijna opnieuw het Roma-shirt aangetrokken. Toen Napoli kwam aankloppen, probeerde Roma een ruildeal met Leonardo Spinazzola op poten te zetten. De deal ging echter niet door, waardoor Politano niet opnieuw terecht kwam bij de club waar hij gevormd werd.

Het duel van aanstaande zondag werd overigens nog wat extra op scherp gezet. Roma-CEO Guido Fienga reageerde namelijk furieus toen recentelijke de inhaalmatch van Juventus tegen Napoli opnieuw naar een andere datum werd verschoven. “De echte redenen mogen niet naar boven komen”, zei Fienga over het incident.

Mis niks van het duel tussen de nummers vijf en zes in de Serie A. Vanaf 20u45 kan je live op Eleven Sports 3 kijken naar de kraker tussen AS Roma en Napoli. Alle kanalen van Eleven Sports zijn te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het Serie A-programma bij Eleven Sports voor speeldag 28

Zaterdag
Inter - Sassuolo: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1

Zondag
Juventus - Benevento: vanaf 15 uur op Eleven Sports 1
Fiorentina - Milan: vanaf 18 uur op Eleven Sports 3
AS Roma - Napoli: vanaf 20u45 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top