Trio Ramos – Modric – Benzema knalt Real Madrid naar kwartfinales Champions League

Sport | Real Madrid heeft zich eindelijk nog eens kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Het was al drie jaar geleden dat de Koninklijke zich nog eens bij de beste acht kon plaatsen op het Europese kampioenenbal. In de 1/8e finales bleek het Italiaanse Atalanta een maatje te klein te zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atalanta verloor reeds in de heenwedstrijd met 1-0 van Real Madrid en ook nu kon het maar 35 minuten stand houden. Het was de onvermijdelijke Karim Benzema op pass van Luka Modric die Real Madrid in de spreekwoordelijke zetel zette, weliswaar na een blunder van Atalanta-doelman Marco Sportiello. Met zijn zesde goal in de laatste vijf wedstrijden bewees de Franse spits opnieuw zijn waarde voor Real. Het was tevens de 70ste goal in de Champions League voor Benzema. Slecht vier spelers doen beter dan hem: Raul met 71 goals, Robert Lewandowski met 72 stuks, Lionel Messi (120) en Cristiano Ronaldo (134).

Atalanta gaf zich na de openingstreffer echter niet zomaar gewonnen. Maar een penaltyfout op Vinicius deed Atalanta finaal de das om. Rond het uur zette aanvoerder Sergio Ramos zich achter de bal en stelde hij de kwalificatie van Real Madrid veilig met zijn 15de CL-goal.

Thibaut Courtois keepte andermaal weer sterk voor Real Madrid en had enkele goeie saves in huis. Maar tegen een knappe vrije trap van Luis Muriel had hij geen verhaal. De goal van de Colombiaan was echter maar een pleister op een houten been, want kort nadien legde Marco Asensio de 3-1 eindstand vast.

Eindelijk nog eens kwartfinale voor Courtois

Het is haast niet te geloven, maar het is al drie jaar geleden dat Real Madrid de kwartfinale van het Europese kampioenenbal wist te bereiken. Vorig jaar werden de Madrilenen in de 1/8e finales eruit gewipt door Manchester City. Twee jaar geleden was het Ajax dat Real Madrid eruit knikkerde. In 2018 won Real de Champions League door in de finale Liverpool te kloppen.

Voor Thibaut Courtois is het nog langer geleden dat hij in de kwartfinales van de Champions League stond. De Belgische doelman proefde hiervan voor het laatst in 2014. Met Atlético Madrid bereikte hij toen zelfs de finale, maar verloor hij die van stadsrivaal Real. Met Chelsea wist hij nooit verder te geraken dan de 1/8e finales.

Bereikt Courtois opnieuw de eindmeet op het kampioenenbal? Vrijdag volgt alvast de loting van de kwartfinales. Mis niks van de UEFA Champions League dankzij de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top