Beslissing competitiehervorming 1B wordt uitgesteld: "Als er niks verandert, verdwijnt Club NXT uit 1B"

Sport | De Algemene Vergadering van de Pro League kondigde zich vooraf aan als 'Mission Impossible' en na enkele uren vergaderen bleek de missie om een competitiehervorming van 1B uit te werken effectief impossible.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooraf opperde de G5 (of G7) om zeven of acht beloftenteams toe te voegen aan 1B, maar dat stuitte op heel wat verzet van bij de 'kleinere clubs' uit ons Belgische profvoetbal. Dat verzet hield stand tijdens de stemronde over de competitiehervorming waardoor er geen tweederde meerderheid werd gevonden om volgend seizoen (extra) beloftenteams toe te laten in 1B.

"De verschillende opinies rond de tafel waren niet altijd even verzoenbaar", vertelde Pro Leaguevoorzitter Peter Croonen aan Sporza. "We hebben gekeken of we tot een beslissing konden komen met de vereiste meerderheid, maar dat was vandaag niet mogelijk. We hebben nog wel tijd om een beslissing te nemen."

Geen beloften?

Vooraleer er een nieuwe poging tot consensus wordt ondernomen, gaat het management van de Pro League (onder leiding van Pierre François) verder uitzoeken welke (beloften)piste haalbaar is. Als er geen piste haalbaar blijkt, dan wordt Club NXT de dupe. "Als er niets aan de reglementen verandert, verdwijnt Club NXT volgend seizoen uit 1B en spelen er 7 clubs in 1B," aldus Croonen.

De voorzitter van de Pro League 'vergeet' daarbij wel dat Excelsior Virton nog mikt op een plekje in 1B. Wat wél beslist werd is dat Lierse Kempenzonen niet hoeft te degraderen en dat Harm van Veldhoven (Lommel SK) toetreedt tot de raad van bestuur van de Pro League. HIER kan u het verslag van de vergadering raadplegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top