Kan Gabriel Jesus op zijn eentje de aanval van Manchester City dragen?

UEFA Champions League | Manchester City ontvangt dinsdag Borussia Mönchengladbach in de terugmatch van de achtste finales van de Champions League. De Citizens vatten de match aan met een bonus van twee doelpunten, waarvan één gescoord door Gabriel Jesus. De Braziliaan gooide de hiërarchie in de aanvalshoede overhoop, waarbij hij de titularisplaats van Sergio Agüero afsnoepte. Kan hij zich bewijzen als de nieuwe, onbetwiste centrumspits van Pep Guardiola?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City voetbalt vanavond in een zetel, wanneer de ploeg van KDB zijn tickets voor de kwartfinales van de Champions League tracht veilig te stellen. Na een 0-2 zege in de heenmatch, hebben de troepen van Guardiola alle kaarten in handen om zich te kwalificeren ten koste van Borussia Mönchengladbach. Als ze daarin slagen, zullen ze voor de vierde opeenvolgende keer in de kwartfinales van het kampioenenbal aantreden. Een mooi exploot voor een ploeg die voor de editie van 2018 nog nooit de kwartfinales bereikt had.
 
Dit seizoen maakt City indruk door zijn doeltreffendheid voor de goal. De koploper in de Premier League is de meest trefzekere ploeg op de Engelse velden, met 61 gemaakte doelpunten. In de eigen competitie scoren ze gemiddeld twee doelpunten per match. En nochtans rekent de club niet langer op zijn vedette in de aanval: Sergio Agüero. Sinds september verscheen de Argentijn slechts 12 keer op de grasmat (en trof 2 keer raak). Boosdoeners zijn de vele blessures en een coronabesmetting. Maar niet alleen dat.
 
Agüero richting uitgang…
 
Pep Guardiola lijkt niet meer te rekenen op de beste spits uit de clubgeschiedenis. Terwijl het contract van Agüero afloopt in mei, liet de Catalaanse coach verstaan dat de onderhandelingen “op het einde van dit seizoen plaatsvinden”. Uitlatingen die doen vermoeden dat City niet gehaast is om het contract van de aanvaller te verlengen, en zelfs de deur openzetten voor een vertrek. De Argentijn ontving trouwens al een officieel voorstel van FC Barcelona via zijn grote vriend Lionel Messi. Ook PSG en Inter zouden interesse tonen.
 
Guardiola zet dus zijn geld in op Gabriel Jesus. De 23-jarige Braziliaan werd aan het seizoensbegin gepromoveerd tot de nieuwe nummer 9 in de basiself. Een status waar hij van geniet, nadat hij lang in de schaduw van Agüero stond. Hij scoorde tot nu toe 9 doelpunten, en is daarmee minder trefzeker dan zijn voorganger, die een gemiddelde van 30 rozen per jaar haalde. Neemt het bestuur van City genoegen met Jesus als targetspits?
 
… voor de komst van Harry Kane?
 
De Braziliaan is, buiten Agüero, de enige echte centrumspits van de ploeg. Bij een eventueel vertrek van de Argentijn dringt een nieuwe rekruut als doublure van Jesus zich dus op. Een nieuwkomer die kan concurreren met Jesus, of hem zelfs naar de bank kan spelen. De ambities en financiële slagkracht van City kennende, zal het niet verbazen mocht de club een grote ster aantrekken.
 
De namen van Kylian Mbappé, Erling Haaland en Romelu Lukaku doen de ronde in de tabloids. Sommigen maken ook gewag van een interesse voor Harry Kane, het speerpunt van Tottenham. Op zijn 27ste staat de Engelsman op een kruispunt in zijn carrière. Hij wil natuurlijk zoveel mogelijk titels binnenrijven, hetgeen in Londen minder haalbaar lijkt dan in Manchester. Een vertrek naar Manchester zou dus verleidelijk kunnen zijn, in functie van de resultaten die Tottenham dit seizoen behaalt.
 
In ieder geval zal City zich volgende zomer roeren op de transfermarkt om zijn aanval te versterken. Gabriel Jesus heeft dus nog enkele maanden tijd om zich onmisbaar te maken. Hoe? Door zijn team naar de eerste Champions League-titel in de clubgeschiedenis te loodsen, bijvoorbeeld.
 
Volg de wedstrijden van de Champions League op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Het programma van de achtste finales in de Champions League:
 
Dinsdag 16/3:
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Real Madrid - Atalanta: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Manchester City - Borussia Mönchengladbach: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
 
Woensdag 17/3:
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Chelsea - Atletico Madrid: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Bayern Munich - Lazio Rome: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top