Raast Club Brugge bij Charleroi richting onoverbrugbare kloof met eerste achtervolgers?

Jupiler Pro League | De meeste clubs in de Jupiler Pro League hebben komend weekend vrij, maar voor leider Club Brugge staan er twee inhaalwedstrijden op het programma. Vanavond trekt blauw-zwart naar Charleroi, maandag volgt de verplaatsing naar AA Gent. Bij een dubbele driepunter loopt Club liefst 21 punten uit op eerste achtervolger Antwerp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wedstrijd in Charleroi werd op 14 februari uitgesteld vanwege een onbespeelbaar veld in Henegouwen. In die periode raasde er een sneeuwstorm voorbij, waardoor het duel voor speeldag 26 niet kon doorgaan. De partij in Gent dan weer ging twee weken later niet door, omdat de coronabesmettingen bij Club op dat moment piekten.

Club Brugge terug op volle kracht

De competitieleider kan voor beide inhaalwedstrijden komend weekend niet rekenen op verdediger Odilon Kossounou, die twee duels geschorst is na zijn rode kaart voor een onbesuisde tackle in de bekermatch van vorige week woensdag op Standard (1-0).

Verder was er de voorbije dagen alleen maar goed nieuws in Brugge. Na Hans Vanaken, Noa Lang, Mats Rits, Stefano Denswil en Matej Mitrovic keerde woensdag ook Charles De Ketelaere terug uit quarantaine na een coronabesmetting. Bas Dost is dan weer hersteld van zijn hamstringblessure. Het is wel twijfelachtig of De Ketelaere en Dost al aan de aftrap zullen staan op Mambourg, maar een plek in de selectie behoort zeker opnieuw tot de mogelijkheden.

De coronagolf stak Club de voorbije weken stokken in de wielen in de Europa League en de Croky Cup. In beide competities is blauw-zwart uitgeschakeld. In de competitie werd weinig hinder ondervonden. Club telt momenteel, met twee wedstrijden minder gespeeld, 15 punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp. Die kloof kan komend weekend uitgediept worden tot 21 punten.

Matig Charleroi

Tegenstander Charleroi is dit seizoen wat op de dool geraakt. Nochtans begonnen de Carolo’s geweldig met een achttien op achttien. Op dat moment wierp Charleroi zich op als een mogelijke kanshebber voor Play-off I. Het kantelpunt kwam er begin oktober, toen de Henegouwers de poulefase van de Europa League misten. Die slag kwam blijkbaar hard aan.

Want sinds die verloren match tegen Lech Poznan en de achttien op achttien haalde Charleroi amper 22 op 69. Dat is naar cijfers toe even slecht als rode lantaarn Waasland-Beveren. Zonder die uitmuntende seizoensstart had Charleroi dus misschien wel tegen de degradatie moeten vechten.

De Ultra’s van de club kwamen recent nog met een duidelijk statement. Nog voor de spelersbus terug in Charleroi was aangekomen na het magere gelijkspel tegen Waasland-Beveren, hadden de fans de spelersparking vakkundig op slot gedaan met een hangslot. Gevolg: de wagens van spelers, trainers en bestuur stonden veilig achter slot en grendel, voor niemand bereikbaar. Het schudde het team echter niet wakker. Nadien volgden twee verliespartijen tegen Genk en Oostende en een 0-0 tegen STVV. De laatste zege dateert al van 30 januari bij Kortrijk.

Herpakt Charleroi zich in eigen huis tegen Club Brugge? Of raast blauw-zwart door in de eigen competitie? Kijk vanavond live, vanaf 20u45 op Eleven Pro League 1, naar Charleroi – Club Brugge. Alle kanalen van Eleven Pro League zijn te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top