Schorsingen en gele dreiging 1B (speeldag 23): RWDM en Seraing fel verzwakt het weekend in

Sport | Niet alleen in het klassement liggen de spreekwoordelijke kaarten goed voor Union Sint-Gillis. Ook de 'arbitrale kaarten' spreken dit weekend toevallig fel in het voordeel van de ploeg die op de 23e speeldag geschiedenis wil schrijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo moet de tegenstander van zaterdag - de buren van RWDM - twee spelers missen door een gele schorsing. Zowel Mehdi Terki als Lenny Nangis verzamelden vorig weekend hun vijfde gele kaart van het seizoen en missen dus de Zwanzederby.

Daarnaast mist ook eerste achtervolger RFC Seraing heel belangrijk volk voor de volgende match. Topschutter Georges Mikautadze pakte tegen Westerlo ook zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus geschorst tegen Club NXT. Ook spitsbroeder Moussa Gueye loopt er wellicht niet bij. De Senegalees kreeg twee speeldagen schorsing voor zijn rode kaart van vorig weekend, maar Seraing ging nog wel in beroep tegen die beslissing.

Ook Lierse Kempenzonen heeft een speler op de strafbank. Jordy Gillekens mist de match bij SK Deinze door zijn dubbele gele kaart tegen Union SG.

GELE DREIGING

Voor twintig 1B-spelers betekent een gele kaart op speeldag 23 automatisch een gratis plekje op de strafbank voor speeldag 24.

Union SG
Guillaume François, Deniz Undav

RFC Seraing
Abdelhafid Al Badaoui, Gérald Kilota

KVC Westerlo
Maxime Biset, Ambroise Gboho

Lommel SK
Vinicius De Souza Costa, Robin Henkens, Glenn Neven, Yannick Vandersmissen

RWDM
Karim Abdoul Dante, Florian Le Joncour, Jarno Libert, Nicolas Rommens

SK Deinze
Siebe Blondelle, Lennart Mertens, Alessio Staelens

Lierse Kempenzonen
Timo Cauwenberg

Club NXT
Xander Blomme, Thomas Van Den Keybus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top