Statistieken JPL - #29: maar één zege buitenshuis

Sport |
Op de voorbije speeldag is Beerschot de enige ploeg die buitenshuis is kunnen gaan winnen: de Mannekes zijn daardoor opnieuw in de race om een plaats in de top 4. Deze speeldag werd 24 keer gescoord, goed voor een gemiddelde van 2,66 goals per wedstrijd. Dus iets minder dan het gemiddelde voor het seizoen tot nog toe dat op 2,88 treffers per duel ligt.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Dat er zo weinig werd gescoord, ligt wellicht ook aan de uitstekende prestaties van enkele doelmannen. Zes van hen hielden hun netten ongeschonden: Simon Mignolet (al zijn 13e clean sheet van het seizoen), maar ook Descamps (Charleroi), Schmidt (STVV), Koffi (Moeskroen), Bolat (AA Gent) en Vandevoordt (Racing Genk) moesten zich afgelopen weekend niet omdraaien om de bal uit hun netten te plukken.
 
Strafschoppen: 6
 
Op deze 29e speeldag werden 6 strafschoppen gefloten, waarvan er 4 werden omgezet. Deze 6 strafschoppen vielen in maar 3 wedstrijden: in Eupen-OHL kregen de Panda's 2 strafschoppen, in Antwerp-Kortrijk vielen er 2 strafschoppen voor de Great Old en in Anderlecht-KV Mechelen kreeg elke ploeg een elfmeter. Net als in het seizoen 2015-2016 werd het ook 1-1, maar deze keer konden zowel Nmecha als De Camargo hun strafschop omzetten. In oktober 2015 stopte Jean-François Gillet, toen doelman van Malinwa, maar liefst drie (!) strafschoppen van paars-wit. Dit seizoen zijn de Brusselaars efficiënter vanaf de stip: van de 11 gefloten strafschoppen voor paars-wit gingen er 10 binnen. Nmecha miste er eentje, maar schoot wel 8 keer raak.
 
Standard: sportief in het rood
 
Standard heeft afgelopen weekend opnieuw verloren. De ploeg van Mbaye Leye keerde met lege handen terug uit Le Canonnier en mag deelname aan Play-offs 1 stilaan vergeten. Na de recente 3 op 12 zullen de Rouches nog hun best moeten doen om een ticket voor Play-offs 2 te bemachtigen. Standard staat wel op slechts 3 punten van de 8e plaats, maar in de laatste vier wedstrijden wachten hen nog forse tegenstanders, met verplaatsingen naar Genk en Eupen en thuiswedstrijden tegen AA Gent en Beerschot.
 
Moeskroen herademt
 
Vorig seizoen ging de strijd om het behoud tussen Waasland-Beveren, Oostende en Cercle Brugge. Dit seizoen bevinden de kustboys zich in veel veiligere wateren en is hun plaats onderaan in het klassement ingenomen door Moeskroen. De Hurlus deden een goede zaak door te winnen van Standard en tellen nu 30 punten na 30 wedstrijden. Met dat puntenaantal heeft Excelsior zich gered in de seizoenen 2017-2018 en 2015-2016, maar dit seizoen levert dat puntenaantal nog geen zekerheid op behoud. Met 5 punten voorsprong op Waasland-Beveren beschikt Moeskroen wel over een mooie marge om de plek als rechtstreekse daler te vermijden. De balans van Moeskroen in 2021 (13 op 33, bijna evenveel als Anderlecht of Genk die 14 op 33 halen) mag tot optimisme stemmen: Cercle Brugge (11 op 36) en Waasland-Beveren (6 op 33) doen het veel minder goed.
 
Club: onklopbaar in de JPL in 2021
 
Uitgezonderd de misstappen in de Europese en de Belgische beker is Club Brugge bezig aan een perfect 2021: in de JPL won blauw-zwart 9 van zijn 9 partijen. Samen met de zege tegen Eupen (3-0) eind december, zit Club nu al 10 overwinningen op rij, met 26 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen.
 
Topschutters: Onuachu en Henry blijven scoren
 
In het klassement van de topschutters maakten Paul Onuachu (Racing Genk) en Thomas Henry (OHL) dit weekend hun goaltje en wordt de kloof met de rest groter. De Nigeriaan blijft topschutter met 25 goals uit 29 wedstrijden, voor de Fransman die aan 20 goals uit 27 wedstrijden komt. Gianni Bruno (Zulte-Waregem) kwam niet tot scoren tegen Club en blijft op 17 goals steken. Hij ziet Roman Yaremchuk (AA Gent) naderen die tegen Oostende zijn 15e van het seizoen maakte in de JPL. De Oekraïner heeft duidelijk de weg naar de netten opnieuw gevonden, want hij scoorde 5 keer in zijn 3 laatste wedstrijden in de JPL.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top