Gouden wissels: Euvrard (RWDM) na acht duels al bepalender dan helft 1B-coaches

Sport | Invaller Thomas Ephestion bezorgde RWDM afgelopen weekend een belangrijk punt tegen SK Deinze. De Brusselaars behielden zo hun vijfde plek en slopen weer een puntje dichter bij de sportieve redding. De inbreng van de Westelse huurling bleek dan ook een 'gouden wissel' van coach Vincent Euvrard. En dat was niet voor het eerst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele weken geleden zorgde Euvrard met de inbreng van Glenn Claes ook al eens voor een ommekeer. Toen was Club NXT de dupe. In totaal troffen de invallers van Euvrard dus al 3x raak terwijl de West-Vlaming toch nog maar acht matchen aan het Molenbeekse roer staat.

Daarmee doet Euvrard nu al minstens even goed dan vier 1B-coaches die vanaf het begin van het seizoen de nodige inspanningen doen om met hun invallers matchen te doen kantelen of te beslissen. De absolute gamechanger is evenwel Emilio Ferrera. De coach van Seraing kon dit seizoen al acht goals toeschrijven aan zijn invallers. Van de andere trainers doen enkel nog Felice Mazzu (Union SG) en Tom Van Imschoot (Lierse K.) beter dan Euvrard... over het volledige seizoen.

Goals van wisselspelers

1. Emilio Ferrera (Seraing) : 8 goals / 17 matchen*
2. Felice Mazzu (Union): 5 goals / 22 matchen
3. Tom Van Imschoot (Lierse K.): 4 goals / 22 matchen
4. Vincent Euvrard (RWDM): 3 goals / 8 matchen

5. Liam Manning (Lommel SK): 3 goals / 20 matchen*
6. David Gevaert (SK Deinze): 2 goals / 18 matchen*
7. Rik De Mil (Club NXT): 2 goals / 19 matchen*
8. Bob Peeters (KVC Westerlo): 2 goals / 22 matchen

* Deze trainers misten één of meerdere matchen door Covid-19. Daarom is hun totaal aantal matchen lager ondanks het feit dat ze sinds het begin van het seizoen actief zijn bij hun huidige team.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top