One day, one goal: Rafael Leão scoort snelste goal in de geschiedenis van Serie A

Sport | Op 20 december 2020 belandde Rafael Leão in de geschiedenisboeken: de Portugese aanvaller scoorde de snelste goal in de geschiedenis van de Serie A. Tegen Sassuolo trof de AC Milan-speler al na 6,2 seconden raak.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de dertiende speeldag van de Serie A werd een record gebroken in de partij tussen Sassuolo en AC Milan. De Milanezen namen een blitzstart: na de aftrap stormden de troepen van Stefano Pioli meteen naar voor. Calhanoglu prikte de bal tussen de Sassuolo-defensie naar de lopende Leão, die slim door de verdedigingsgordel sloop. De Portugees werkte beheerst af: 0-1 na exact 6,2 seconden.

De aanval meteen na de aftrap was ingestudeerd, bekende coach Piolo. "We hebben vier of vijf verschillende aanvallen vanaf de aftrap", klonk het. "We oefenen die op training. Vandaag maakten Brahim Diaz, Calhanoglu en Leão de juiste loopbewegingen en scoorden we."

Leão tekende voor de snelste goal in de geschiedenis van de Serie A. Het vorige record stond sinds 2 december 2001 op naam van Paolo Poggi, die scoorde voor Piacenza na 8 seconden tegen Fiorentina.

Sassuolo geeft zich niet gewonnen

Milan zocht en vond de 0-2, maar het doelpunt van Calhanoglu werd nog afgekeurd voor voorafgaand nipt buitenspel. In de 26ste minuut verdubbelde onze landgenoot Alexis Saelemaekers de voorsprong wel door de fraaie rush van Hernandez koelbloedig af te werken.
 
Met de moed der wanhoop probeerde Sassuolo nog iets uit de brand te slepen. De afgeweken vrije trap van Berardi in de slotfase gaf even wat hoop: 1-2. Maar Milan hield stand, en bleef zo de ongeslagen leider in de Serie A. Een kleine drie maanden later zou de competitie stopgezet worden door de coronacrisis. AC Milan stond toen op een zesde plaats in de stand, twee plaatsen hoger dan Sassuolo. Leão maakte in het seizoen 2019/2020 twee doelpunten.

Fan van deze rubriek? Lees dan het vorige deel in onze reeks, over de sensationele comeback van Besiktas in de Champions League tegen Benfica.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top