Geen Europese titel voor Belgische boxer Joel Djeko

Sport |

De Belgische bokser Joel Djeko kon gisteravond niet winnen tegen de Franse Olympische kampioen bij de zwaargewichten, Tony Yoka. Yoka domineerde de partij en deelde een mokerslag uit in de laatste ronde waarop Joel Djeko zich gewonnen moest geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was een mooie affiche, gisteren in Nantes: de regerende Olympisch bokskampioen bij de zwaargewichten Tony Yoka (28) nam het op tegen onze eigen landgenoot Joel Tambwe Djeko (31). Beide heren streden om de Europese bokstitel bij de zwaargewichten en waren razend ambitieus.

Djeko werd vooraf neergezet als underdog en dat bleek ook terecht. De Belg liet vanaf de eerste ronde het initiatief aan zijn tegenstander en kon nooit echt de leiding nemen in de wedstrijd. Naarmate het gevecht vorderde, deelde Tony Yoka steeds meer rake klappen uit en leek een overwinning voor de Fransman haast onvermijdelijk.

Verdict valt in de laatste ronde

Nochtans had Djeko een goede tactiek: de Brusselaar wou zijn wendbaarheid in de schaal werpen om zo uit de klauwen van Yoka blijven en vervolgens zijn moment afwachten om toe te slaan. Het draaide echter anders uit: Yoka zocht Djeko voortudrend op en die kon Yokas punches steeds moeilijker ontwijken naarmate de match vorderde.

In de laatste ronde viel het uiteindelijke verdict: Yoka dreef Djeko in een hoek en gaf hem daar een flinke klap op zijn onderkaak. Djeko incasseerde de harde punch maar gaf kort nadien aan de scheidsrechter aan dat hij opgaf waardoor Yoka won.

Wraak voor Yoka

De overwinning tegen Djeko zal de Fransman ongetwijfeld heel wat deugd hebben gedaan. Tijdens de officiële weging die de wedstrijd donderdag voorafging, gingen beide boksers immers hoofd aan hoofd staan. Djeko liet het toen ook niet na om Yoka een tik te verkopen waardoor de hel losbrak voor de aanwezige pers.

Yoka was niet opgezet met Djekos haantjesgedrag en opperde dat hij het hem in de ring betaald zou zetten. Hij kon naar eigen zeggen niet wachten op wraak en die kwam er dus gisteren in de vorm van een overwinning. Zijn tiende al in evenveel wedstrijden.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top