Slaagt Atlético Madrid stadsrivaal Real Madrid knock-out in de Spaanse titelrace?

Sport | In La Liga vindt dit weekend speeldag 26 plaats. Dé kraker wordt het burenduel tussen Atlético en Real Madrid. Wint huidig leider Atlético de clash, is de kans best groot dat Real uit de titelrace wordt geslagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met een verschil van vijf punten en een match minder gespeeld voor Atlético Madrid komt grote concurrent Real zondag over de vloer in Wanda Metropolitano. Real was de voorbije weken wat aan de achterstand aan het knabbelen nadat Atlético verloor tegen Levante en niet verder geraakte dan een 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo. Maar afgelopen weekend werd de kloof opnieuw wat uitgediept. Terwijl Atlético geen steek liet vallen bij Villarreal, bleef Real steken op een 1-1 gelijkspel tegen Sociedad. Mits winst diept Atlético de kloof met Real uit tot acht punten. Dat kunnen er zelfs elf worden als Los Colchoneros hun inhaalduel woensdag met Bilbao evenzeer al winnend afsluiten. Er komt dus een cruciale week aan voor de troepen van Diego Simeone.

De afgelopen matchen kampte de Argentijnse coach van Atlético met wat selectieproblemen. Zo vertoefden enkele jongens in de ziekenboeg, zoals Rode Duivel Yannick Carrasco. Ook enkele schorsingen zorgden ervoor dat  het vaak schuiven was voor Simeone in zijn elftal. Tegen Villarreal vorig weekend keerden reeds Hector Herrera, Sime Vrsaljko, Stefan Savic en Saul terug. Tegen Real kan Simeone ook opnieuw beroep doen op Yannick Carrasco en Kieran Trippier.

Vinicius in het spoor van Raul en Casillas

Maar ook bij Real Madrid waren er de voorbije weken grote kopzorgen voor coach Zinédine Zidane. Tegen Valladolid miste hij twee weekends terug maar liefst negen spelers, waaronder Sergio Ramos, Karim Benzema en Eden Hazard.

Zidane zelf liet afgelopen zondag weten dat het met Hazard de goede kant opgaat. De Rode Duivel liep begin februari een spierblessure op aan zijn linkerdijbeen. Hij was toen nog maar net teruggekeerd in de kern na evenzeer gekampt te hebben met een spierblessure. Door alle problemen kwam hij dit seizoen nog maar dertien keer in actie. Ook zijn eerste seizoen ging quasi in rook op door meerdere blessures.

Tegen Sociedad redde invaller Vinicius Junior dan maar een punt voor de Koninklijke. Pas in de 89ste minuut legde de jonge Braziliaan het 1-1 gelijkspel vast. De 20-jarige Vinicius speelde tegen Sociedad reeds zijn 100ste wedstrijd in het shirt van Real. Enkel drie Real-iconen deden hem dat op die leeftijd voor: Raul, José Antonio Camacho en Iker Casillas. Maar hoewel hij door omstandigheden al veel speelminuten vergaarde, blijken de statistieken van de Braziliaan nog een heus werkpunt. In de 100 matchen die hij speelde, wist hij tot nu toe 12 keer te scoren. Van een flankaanvaller van Real Madrid wordt er echter meer verwacht…

Kan Vinicius Junior opnieuw een rol van betekenis spelen in de Madrileense derby? Het antwoord volgt op zondag 7 maart vanaf 16u15. De clash tussen Atlético en Real Madrid valt te bekijken Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het Eleven Sports-programma van speeldag 26 in La Liga:

Zaterdag
Elche - Sevilla (vanaf 16u15 te volgen op Eleven Sports 3)
Osasuna - FC Barcelona (vanaf 21u te volgen op Eleven Sports 2)

Zondag
Atlético - Real Madrid (vanaf 15u45 te volgen op Eleven Sports 1)
Real Sociedad - Levante (vanaf 18u30 te volgen op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top