Mythische vieringen: Pauleta zweeft over het Parc des Princes

Ligue 1 | Tussen Parijs en Marseille heerst er een ongelooflijke rivaliteit. Dus als de ene speler, aanbeden door zijn club, scoort tegen de andere, moet zijn viering ook navenant zijn. Een mooi voorbeeld? Pedro Miguel Pauleta.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2004 is PSG nog niet in Qatarese handen en kent de club relatief matige seizoenen met af en toe een uitschieter. Een lichtpunt in deze soms donkere jaren: Pedro Miguel Pauleta. De Portugese spits, die overkwam van Bordeaux, stal al snel de harten van de Parijse fans.

Dus wanneer de aanvaller een legendarisch doelpunt scoort tegen eeuwige rivaal Olympique Marseille, is het meer dan een stadion dat explodeert, het is een hele stad. Pauleta wist Parijs snel te veroveren en zeker dankzij dat doelpunt.

De adelaar van de Azoren

In Portugal erfde Pedro Miguel Pauleta een bijnaam: de Adelaar van de Azoren. Een echte roofvogel in de grote rechthoek. Zijn inzicht en doelgerichtheid maakten van hem één van de beste aanvallers in de Ligue 1. Tot Ibrahimovic en Cavani arriveerden, was hij de topscorer in de clubgeschiedenis.

Toen hij op die middag op 25 april 2004 met een ongelooflijke lob (die je als eerste doelpunt in het onderstaande filmpje kan bekijken) vanuit een onmogelijke hoek scoorde tegen Marseille, ging de Portugese spits recht op de tribune achter het doel van Fabien Barthez af. Hij bootste een arend na. Het stadion ontplofte.

Killer van Marseille

De Portugees zou ook nog een tweede doelpunt scoren in deze wedstrijd, die op 2-1 in het voordeel van PSG eindigde. Aan het einde van het seizoen zou PSG als tweede eindigen, terwijl Marseille pas zevende werd. Het greep daardoor naast een Europees ticket.

In deze nieuwe serie bekijken we enkele mythische vieringen. Herbeleef het moment waarop Messi Bernabeu het zwijgen wist op te leggen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top