Daouda Peeters wacht bij Juventus op eerste speelminuten van het seizoen

Sport |
Daouda Peeters werd eind juli 2020 de eerste Belg die voor Juventus mocht spelen. De jonge verdediger mocht toen enkele minuten in actie komen, maar sindsdien is hij steevast bankzitter en wacht hij zijn kans om weer te mogen spelen af.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

14 minuten, zo lang heeft Peeters al bij Juventus gespeeld. De minuten dateren zelfs nog van het vorige seizoen, dit jaar kwam hij nog geen enkele keer in actie. Hij speelde die veertien minuten op de 37e speeldag in de Serie A, op 29 juli. Zijn team werd toen met 2-0 verslagen door Cagliari, maar voor Peeters werd het een van de belangrijkste wedstrijden van zijn leven.
 
Sindsdien kreeg de ex-speler van Club Brugge nog geen enkele kans. Hij wacht geduldig af terwijl hij bij de U23 van de Oude Dame, in de Serie C, mag aantreden. Daar is hij een sterkhouder in het team, maar de laatste weken lijkt Andrea Pirlo hem langzaam maar zeker te vertrouwen.  
 
Op de bank
 
Op speeldagen 4 en 5 zat Daouda Peeters al op de bank in wedstrijden tegen Crotone en Hellas Verona. De jonge Belg moest lang wachten voordat hij weer werd opgepikt door Pirlo, want pas in de heenwedstrijd van de halve finale van de Italiaanse beker werd zijn naam op het startblad geschreven.
 
Sindsdien wordt Peeters telkens weer in de selectie opgenomen. Tegen Spezia (dinsdag 20.45 uur) zou hij opnieuw zijn plaats op de bank moeten innemen. En wie weet, mag hij voor het eerst dit seizoen opnieuw in actie schieten? Het zou in ieder geval een vooruitgang betekenen in zijn persoonlijke ontwikkeling. 
 
Lineaire progressie
 
Zoals gezegd is Daouda Peeters in de Serie C sterkhouder bij de beloften van Juve (41 gespeelde wedstrijden). Op enkele jaren tijd trok hij van Mol naar Juventus, langs Dessel, Lierse, Club Brugge en Sampdoria. Een constante progressie die nu in het eerste team weerklank moet vinden.
 
Op 22-jarige leeftijd is het inderdaad tijd voor de verdedigende middenvelder om zich te laten gelden in een kampioenschap op het hoogste niveau. We hopen dan ook dat de tweede seizoenshelft hem meer speelminuten kan opleveren.
 
Volg de Serie A het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Het speelschema voor de 25e speeldag van de Serie A:
 
Dinsdag 2 maart:
Lazio-Torino (vanaf 18u30 op Eleven Sports 1)
Juventus - Spezia (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)
 
Woensdag 3 maart:
Sassuolo - Napels (vanaf 18u30 op Eleven Sports 1)
Milaan - Udinese (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)
 
Donderdag 4 maart:
Parma - Inter (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top