Burenduel tussen Napoli en Benevento levert ook clash der Insigne-broers op

Sport | Voor de tweede keer dit seizoen kijken Napoli en Benevento elkaar in de ogen. Dit burenduel, beide steden liggen op een uurtje rijden van elkaar, levert sinds dit jaar ook een strijd op tussen twee broers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de tweede keer in hun bestaan mogen ze bij Benevento proeven van Serie A-voetbal. De primeur was er in 2017, maar het eerste jaar in de hoogste afdeling van Italië werd helaas geen hoogvlieger. In datzelfde jaar zakte Benevento alweer naar de Serie B als rode lantaarn. Na twee jaar tweedeklassevoetbal keerde de Zuid-Italiaanse club terug naar de Serie A. Deze keer met meer succes. Onder de vleugels van Filippo Inzaghi staat Benevento op een veilige 15de plaats, tien punten boven de degradatiezone. Onder meer Juventus, Lazio en AS Roma werden dit seizoen reeds in bedwang gehouden.

Terwijl Benevento een rustig jaar draait, verloopt het bij Napoli minder van een leien dakje. Dries Mertens en co behoren al enkele jaren tot dat kransje aan topclubs in Italië. Maar momenteel moet de Partenopei tevreden zijn met een zevende plaats. Dat was vorig seizoen de eindnotering van Napoli, al kon de club zich optrekken aan de eindwinst in de Coppa Italia waardoor er alsnog Europees voetbal was dit jaar. Met mindere resultaten tegen Atalanta en Granada in de Europa League ontvangt Napoli dit weekend het buurtje uit Benevento.

In navolging van de broers Nyers

De komst van Benevento betekent ook die van Roberto Insigne. De 26-jarige vleugelspeler was lange tijd eigendom van Napoli, maar na zes uitleenbeurten had de Italiaan er genoeg van en koos hij voor een vast stekje in de kern van Benevento.

Daarmee verliet hij dan ook de club van zijn broer. Lorenzo Insigne is al jaren het boegbeeld van Napoli, waar hij tevens de aanvoerdersband draagt. In oktober was het dan zover: de eerste confrontatie tussen de broers Insigne. Het Italiaanse publiek kreeg meteen een primeur om van te smullen. Terwijl Roberto de score opende voor Benevento, was het Lorenzo die namens Napoli gelijkmaakte. Uiteindelijk pakte Napoli de volle buit na de winning goal van Andrea Petagna.

Het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van de Serie A dat twee broers tegen elkaar wisten te scoren. De primeur was er in de jaren veertig voor de Hongaarse broers Nyers. Lorenzo en Roberto voegden zich overigens toe aan een knap rijtje aan broers in de Serie A, denk maar aan de broers Baresi, Cannavaro, Inzaghi en Lucarelli.

Osimhen out, Mertens in

Wil Napoli volgend seizoen opnieuw proeven van Europees voetbal, dan wordt een zege tegen Benevento een must. Het verschil met plaatsen vijf en zes bedraagt slechts drie punten. Napoli zal het wel een tijdje moeten doen zonder Victor Osimhen. De Nigeriaanse spits werd na een botsing bewusteloos van het veld gedragen en is met een hoofdtrauma out tot ergens in maart.

Wie echter terugkeert, is Dries Mertens. De Rode Duivel was een goeie maand uit de roulatie na een blessure aan de linkerenkel waarbij het mediale compartiment geraakt was. Intussen recupereerde de Belg van zijn kwetsuur en zal hij misschien wel iets sneller dan verwacht er meteen moeten staan voor Napoli. 

Kijk vanavond naar het burenduel tussen Napoli en Benevento vanaf 18u op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top