Bryan Gil: een sleutelspeler in de strijd tussen Barcelona en FC Sevilla

La Liga |
FC Sevilla en FC Barcelona staren elkaar de komende week maar liefst twee keer het wit uit de ogen. Morgen spelen de twee clubs tegen elkaar in de Spaanse competitie en volgende week woensdag treffen beide grootmachten elkaar in de Spaanse bekercompetitie. Maar misschien staat er deze zomer nog een belangrijke strijd op het programma: de strijd om het Spaanse toptalent Bryan Gil.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bryan Gil is nog maar twintig jaar en toch wordt de jonge spits al vergeleken met Johan Cruijff en Neymar Jr. De jonge Catalaan wordt momenteel door de Spaanse subtopper Eibar uitgeleend aan FC Sevilla en dat blijkt een gouden zet te zijn geweest: in zeventien competitiewedstrijden maakte hij al drie doelpunten en gaf hij zowaar drie assists. 

Dankzij Bryan Gils opmerkelijke statistieken stuurde de bonzen van het grote FC Barcelona alvast haar beste scouts naar de Sevilla. FC Sevilla is echter niet van plan om Gil zomaar uit handen te geven en wil de speler maar al te graag in Andalusië houden door hem een nieuw en verbeterd contract aan te bieden.

Nek-aan-nekrace

Transferperikelen zijn pas voor in de zomer. Komende zaterdag staan Barcelona en Sevilla tegenover elkaar in wat een zeer belangrijke match kan worden voor beide teams. FC Sevilla staat immers op plaats vier van de Spaanse competitie en dat op amper twee punten van het grote Barcelona, terwijl het één match minder heeft gespeeld. Dat grote Barcelona wil koste wat kost de pijnlijke nederlaag uit de Champions League tegen Paris Saint-Germain doorspoelen met een overwinning op hun eerste achtervolger uit Andalusië: FC Sevilla.

Een overwinning op Sevilla behalen wordt niet zo eenvoudig. De club uit de gelijknamige stad beschikt over de beste verdediging van de hele Spaanse competitie en kan rekenen op superspits Youssef En-Nesyri. En-Nesyri maakte dit seizoen al zeventien doelpunten in 35 wedstrijden en gooit momenteel hoge ogen bij waarnemers in binnen en buitenland. Verwacht wordt dat FC Sevilla En-Nesyri niet zal kunnen houden deze zomer, maar hopelijk kan de spits tijdens zijn laatste maanden bij Sevilla nog heel wat mooie kunstjes tonen.

Barcelona vol aan de bak

Na het zenuwslopende duel van komende zaterdag is het volgende week woensdag opnieuw van hetzelfde voor beide teams, maar dit keer met een hogere inzet. Op woensdag 3 maart spelen beide clubs immers tegen elkaar tijdens de terugronde van halve finales van de Spaanse beker. De heenronde werd gewonnen door Sevilla met 2 - 0 en dat betekent dat Messi en co. opnieuw vol aan de bak zullen moeten gaan om hun seizoen te redden. 

Of coach Ronald Koeman de Catalaanse motor opnieuw aan de praat krijgt is nog maar de vraag. Want misschien heeft hij meer meer mankracht nodig om zulke klusjes voor elkaar te krijgen en denkt hij na volgende week luidop na over de diensten van… Bryan Gil.

Speeldag 25 in La Liga:

Zaterdag 27 februari

FC Sevilla - FC Barcelona (Eleven 1 om 16u15)

Zondag, 28 februari:
Villarreal - Atlético Madrid (Eleven 3 om 21u)

Maandag, 1 maart:
Real Madrid - Real Sociedad (Eleven 1 om 21u)

Volg het beste uit de Spaanse voetbalcompetitie op Eleven met All Sports, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top