Real Madrid kan opgelucht ademhalen tegen Atalanta Bergamo dankzij Ferland Mendy

Sport |

Tijdens de 1/8e finales van de Champions League trok het grote Real Madrid naar Italië om het op te nemen tegen Atalanta Bergamo. Bergamo was de revelatie van de vorige Champions League-campagne en leek dit jaar opnieuw van zich te laten horen. Real, daarentegen, kwam gehavend aan de aftrap maar kon gelukkig rekenen op de traptechniek van verdediger Ferland Mendy en… een rode kaart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atalanta Bergamo eindigde vorig jaar op de derde plaats in de Italiaanse Serie A, op amper vier punten van Inter Milaan en vijf punten van kampioen Juventus. Bovendien speelde de ploeg van coach Gian Piero Gasperini ook de pannen van het dak in de vorige Champions League-campagne: ze haalde vorig jaar de kwartfinale waarin ze uiteindelijk pas het onderspit moesten delven tegen het grote Paris Saint-Germain. 

Rode kaart

Dat de Italianen niet te onderschatten waren, wisten ze in de Spaanse hoofdstad Madrid maar al te goed. Coach Zinedine Zidane en de zijnen zakten dan ook met knikkende knietjes af naar het Italiaanse Bergamo mede omdat spits Karim Benzema afwezig was en ze ook geen beroep konden doen op Sergio Ramos en onze eigen Eden Hazard.

Na de aftrap in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia ging de gewoonlijke snuffelronde van start waarin beide clubs de zwakheden van de tegenstander opzochten. Een eerste prik kwam er al in de zeventiende minuut. Toen stoomde linksback van Real Madrid, Ferland Mendy, door naar het doel van Atalanta en trok verdediger Remo Freuler ongelukkig aan de noodrem: Mendy werd gevloerd en dader Freuler ontving een rode kaart voor zijn fout.

Mendy toont de weg

Het rode karton betekende dat Atalanta met z’n tienen verder moest tegen één van de beste teams ter wereld. Real wreef zich in de handen nadat Freuler van het veld verdween en nam vanaf minuut zeventien de controle over op het middenveld. Toni Kroos, Luka Modric en Isco dartelden als vanouds rond de middencirkel en lieten Atalanta voortaan niet meer in hun spel komen.

De tien moedige spelers van Atalanta deden echter hun stinkende best en samen hielden ze de deur stevig dicht. Tot net voor rust: toen testte Varane de Italiaanse doelman Gollini met een venijnige kopbal… maar die was bij de pinken.

Na de koffie drukte Real het gaspedaal in en plooide Atalanta massaal terug op de eigen helft. Real had het merendeel van het balbezit en het was dan ook bang afwachten voor de Italianen wanneer het Spaanse doelpunt zou vallen. Dat viel in minuut 85 toen Toni Kroos zijn hoekschop naar maatje Modric pastte, die op zijn beurt verdediger Mendy een oplossing liet zoeken. Mendy vuurde een plaatsballetje af naar de goal van Gollini en die kwam te laat: 1 - 0. Atalanta lag definitief in de lappenmand en Real-coach Zinedine Zidane slaakte een zucht van opluchting: want over twee weken komen de Italianen op bezoek en dan kunnen zij de bus parkeren.

Volg de UEFA Champions League op de voet via de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top