Chelsea beloont zich met goede uitgangspositie na zoutloos duel tegen Atlético Madrid

UEFA Champions League | Atlético Madrid en Chelsea streden gisterenavond om een ticket richting de kwartfinales van de Champions League. De televisiekijker kreeg echter een duel te zien waar weinig of niks te beleven was. Tot Olivier Giroud zijn trukendoos nog eens bovenhaalde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atlético Madrid en Chelsea keken elkaar gisteren in de ogen in Boekarest. Vanwege reisbeperkingen voor Britten naar Spanje, moest er uitgeweken worden naar een ander stadion. In de Roemeense hoofdstad moest Atlético-coach Diego Simeone wat sleutelen aan zijn team. Zo moesten de Madrilenen het doen zonder Rode Duivel Yannick Carrasco, José Maria Giménez, Hector Herrera en de geschorste Kieran Trippier. Bij Chelsea waren er minder kopzorgen, met enkel Thiago Silva die ontbrak.

Ultra-defensief Atlético

Chelsea had lange tijd in de eerste helft een licht overwicht, maar de kansen waren schaars voor beide ploegen. Namens Atlético was Thomas Lemar dreigend, maar de Franse middenvelder kwam een paar centimeter tekort om een voorzet binnen te tikken. Aan de overkant werd een hard schot van Timo Werner gepareerd door Atlético-keeper Jan Oblak.

Dat de kansen maar schaars waren, hoeft niet te verwonderen. In feite had Simeone namelijk zes verdedigend ingestelde spelers opgesteld. In een verijdelde 6-3-1 opstelling, met enkel Luis Suarez vooraan, wou El Cholo de boel dichtgetimmerd houden.

De geniale ingeving van Giroud

Ook na rust was er nauwelijks spektakel, tot de 68e minuut. Olivier Giroud scoorde met een knappe omhaal, maar deed dat duidelijk in buitenspelpositie. De treffer werd dan ook afgekeurd door de Duitse arbiter Felix Brych, maar de VAR wees hem erop dat Giroud de bal kreeg via Atlético-verdediger Mario Hermoso en dat het doelpunt daarom geldig was.

Chelsea gaf na de goal Atlético Madrid een koekje van eigen deeg. Zo hielden de Londenaren de boel gesloten na het spektakeldoelpunt van Giroud. Atletico was niet bij machte om snel genoeg om te schakelen naar een meer aanvallende aanpak. 

Dat zal echter wel nodig zijn in de terugmatch over drie weken in Londen. Al heeft Chelsea het verleden aan zijn kant. De vorige 13 keer dat de Londense club de heenmatch van een Europees duel won, ging het effectief door naar de volgende ronde.

Volg de UEFA Champions League op de voet via de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top