Bayern blijft ongeslagen in de Champions League en kan de kwartfinale al ruiken

UEFA Champions League | Bayern München blijft voorlopig een foutloos parcours afleggen in de Champions League. Terwijl in de groepsfase een 16 op 18 werd geboekt, bleek ook gisteren in de tweede ronde Lazio een maatje te klein te zijn. Al voor de rust was de Rekordmeister klaar met de Romeinen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bayern kon een overwinning goed gebruiken. In de Bundesliga speelde de koploper eerst gelijk tegen staartploeg Arminia Bielefeld (3-3) en daarna ging de uitwedstrijd zaterdag tegen Eintracht Frankfurt met 2-1 verloren. De Beierse machine vertoonde de voorbije weken dus barstjes.

Al was daar in Rome plots niks meer van te merken. Negen minuten had Bayern nodig om in de Italiaanse hoofdstad op voorsprong te komen, dankzij een cadeautje van Lazio-verdediger Mateo Musacchio. Toen die te makkelijk balverlies leed, bedankte wie anders dan Robert Lewandowski met een goal. Het was meteen het startsein voor Bayern om vol gas door te gaan en niet meer stil te vallen in de eerste helft.

Primeur voor Musiala

Zo diepten de Duitsers in de eerste helft namelijk de score nog uit tot 0-3. Jamal Musiala en Leroy Sané waren de doelpuntenmakers van dienst. Voor Musiala werd het alvast een avond met een mooie primeur. Later deze week viert het talent nog maar zijn 18de verjaardag. Zijn eerste treffer in de Champions League heeft er meteen voor gezorgd dat hij met zijn 17 lentes de jongste doelpuntenmaker ooit is op het kampioenenbal voor de Duitse recordkampioen.

Ook na de pauze was er niet meteen beterschap voor Lazio, integendeel. De eerste helft was nog maar amper verwerkt of Francesco Acerbi zorgde er met een owngoal voor dat de wedstrijd nu helemaal gespeeld was. Joaquin Correa milderde nog, maar het mag met 1-4 nu al duidelijk zijn dat de terugmatch in Beieren straks overbodig wordt.

Match per match

Als huidig titelhouder blijft Bayern gewoon verder imponeren in de Champions League. "De Champions League is heel belangrijk voor mijn spelers. Ze hebben getoond dat ze allemaal klaar zijn. Dit is een meer dan verdiende overwinning”, vertelde Bayern-coach Hansi Flick na de partij.

Dat Bayern opnieuw topfavoriet is om de eindzege te pakken, wil hij niet in de mond nemen. "Of we de topfavoriet zijn voor de eindzege? Neen. We moeten de terugmatch eerst afwachten. We hebben wel een gigantische stap gezet naar de kwartfinales, maar je moet het match per match bekijken", klonk het clichématig bij de Duitse coach.

Volg de UEFA Champions League op de voet via de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top