Mythische vieringen: Messi toont aan Bernabeu wie de baas is

Sport | Een mythisch beeld, anders kunnen we het niet verwoorden. Na het scoren van een heerlijk doelpunt tegen Real Madrid, maakte Lionel Messi van de gelegenheid gebruik om zijn truitje te laten zien aan de Merengues-fans. Een ultieme vernedering voor de tegenstander en een viering die door anderen werd overgenomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid was weer sterk bezig nadat het de twee voorgaande seizoenen FC Barcelona kampioen zag worden. Op 23 april 2017 namen de twee teams het tegen elkaar op in Madrid in een wedstrijd die beslissend kon zijn in de titelrace. Real begon met een kleine voorsprong op Barça.

Zoals vaak voldeed de Clasico aan de verwachtingen en leverden de spelers een spektakel van topniveau af. Gedragen door hun comeback tegen PSG, bewezen de Catalanen ook tegen Real Madrid dat ze in topvorm staken. De partij leek op 2-2 te gaan eindigen, totdat Lionel Messi zich nogmaals op gang trok.

Messi schrijft geschiedenis

Het nummer tien van Barcelona kan als geen ander tussen de linies voetballen om nadien dodelijk voor doel te verschijnen. Dat bewees hij ook in die partij. De Argentijn had die avond al gescoord maar dat was niet genoeg voor hem. Terwijl zijn teamgenoten zich via de linkerflank wisten door te zetten, positioneerde Messi zichzelf in het strafschopgebied waar hij zich onttrok van zijn bewakers. De balvirtuoos kreeg de bal en liet Keylor Navas kansloos achter.

Voor de Real Madrid-spelers en supporters was het een koude douche, want het doelpunt viel in de 93ste minuut. Bij de viering liep Messi naar de fans van de Koninklijke en hij trok zijn shirt uit en toonde het aan hen. Daarmee strooide hij nog wat extra zout in de wonde door aan te geven ‘kijk eens wie jullie heeft verslagen’. Barça leek op weg naar de titel, maar de fans van Real Madrid namen nadien wraak omdat zij aan het einde van het seizoen de titel mochten vieren.

Fekir volgt het voorbeeld van Messi

De viering van Messi ging duidelijk snel de wereld rond en inspireerde veel spelers. Maar om dezelfde kracht in dit gebaar over te brengen, was een vergelijkbaar scenario nodig. Nabil Fekir deed het het volgende seizoen in een derby tussen AS Saint-Etienne en Lyon.

De aanvallende middenvelder van Lyon scoorde in de 85ste minuut de 0-5. Een vernedering. Maar dat vond de Franse international niet genoeg. Hij duwde het mes nog wat dieper door op zijn Messi's te vieren. De fans van Saint-Etienne konden dat niet erg waarderen en reageerden woedend.

In deze nieuwe serie blikken we terug op enkele mythische vieringen. Herbeleef het moment dat Brandi Chastain haar truitje uittrok tijdens de WK-finale van 1999.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top