Gaan Ciro Immobile en Robert Lewandowski in duel voor Lazio en Bayern München?

UEFA Champions League |

In de Champions League-wedstrijd tussen Lazio En Bayern zal de spanning wellicht te snijden zijn. Niet alleen omdat beide ploegen elkaar waard zijn, maar evenwel omdat Ciro Immobile of Robert Lewandowski elkaar waard zijn. Krijgen we een wedstrijd in de wedstrijd te zien? Beide spitsen doen het dit seizoen namelijk erg goed en willen hun talent wellicht opnieuw etaleren.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lazio stond in het seizoen van 2007-2008 voor het laatst nog eens op de tabellen van de Champions League. Dat Lazio de winter doorkomt, is geleden van het seizoen 2000-2001, toen ze in de tweede groepsfase onder andere Anderlecht ontmoetten. De kwalificatie van de Biancocelesti is dus uitzonderlijk te noemen in de recente clubgeschiedenis. Ze wachten al twintig jaar op een plek in de achtste finales van de grootste Europese competitie. Nu ze Bayern München ontmoeten, wordt hun taak om door te stoten moeilijker dan ooit. De Beieren zijn namelijk een doelpuntenmachine met topscorer Robert Lewandowski op kop.
 
Poolse chirurg
 
We hoeven Robert Lewandowski niet langer voor te stellen. De Poolse international (116 caps, 63 goals) is een uitstekende afmaker en groeide uit tot een van de grootsten van zijn leeftijd. Dit seizoen scoort hij al 30 doelpunten in 29 wedstrijden. In de Bundesliga maakte de spits van Bayern 25 doelpunten in 20 wedstrijden. Hij is iets minder succesvol in de Champions League aangezien hij daar slechts 3 keer scoorde in 4 gespeelde wedstrijden. Dat neemt niet weg dat de man het speerpunt van de ploeg is en zich tegen Lazio presenteert als degene die elk duel kan winnen.
 
Immobile trekt Lazio
 
Maar ook de Italianen een sterkhouder dat zich niet hoeft te schamen voor Lewandowski's optredens. Ciro Immobile haalt misschien niet dezelfde doelpuntencijfers als de Pool, maar hij heeft dit seizoen toch 19 goals gemaakt in 25 wedstrijden. En in de Champions League doet hij het beter dan de aanvaller van München, want hij maakte al 5 doelpunten in 4 wedstrijden!
 
Door thuis te spelen, ook zonder publiek, wordt de motivatie van de Italiaanse international vertienvoudigd. Hij zal zeker willen laten zien dat hij het spel kan domineren vanwege zijn team en zichzelf kan plaatsen als een kanshebber voor de titel van topscorer in de competitie. Hij staat momenteel op de 7e plaats in het klassement, maar zou sterk kunnen stijgen als hij het net opnieuw kan laten trillen.
 
De ontmoeting op dinsdagavond zal daarom bijzonder interessant zijn, alleen al door te focussen op het duel tussen beide spitsen. Met deze twee op het veld zullen er ongetwijfeld veel doelpunten vallen, genoeg om elke toeschouwer die het spektakel wil zien te plezieren.
 
Andermaal… in sport is alles mogelijk!
 
Volg de Champions League op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top