Elise Mertens wordt nummer 1 van de wereld in het dubbelspel

Sport | Elise Mertens, die in Melbourne de dubbelspeltitel won, heeft nog een tweede goed nieuwtje: ze wordt de nummer één van de wereld in de discipline. Dat is genoeg om haar nog meer te motiveren voor de toekomst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België staat in het vrouwentennis al op de kaart met Justine Henin en Kim Clijsters als voormalige nummers 1 van de wereld en nu komt Elise Mertens daar ook bij. Maar in tegenstelling tot de twee eerder genoemde kampioenen staat de Limburgse aan de top van de wereldranglijst in het dubbelspel.
 
Samen met haar Wit-Russische partner Aryan Sabalenka zal ze deze prestigieuze stoel bezetten. Voor beide speelsters was de afspraak simpel: ze moesten de Australian Open winnen. "Ik wist al na onze kwartfinale dat als we de titel zouden winnen, we de nieuwe N.1 spelers in de wereld zouden worden. Aryna wist dat niet. Het was een extra motivatie om tot het einde te gaan”, glimlachte Mertens na de overwinning.
 
Finale zonder moeite
 
In de finale stond het Belgisch-Belarussische koppel tegenover de Tsjechen Barbora Krejcikova en Katarina Siniakova. Elise Mertens en haar teamgenote hadden geen moeite om hen uit te schakelen. De cijfers liegen er niet om: 2-6, 3-6. Een schone en duidelijke overwinning. Het moet gezegd worden dat het duo een van de favorieten was voor het toernooi, als tweede reekshoofd.
 
Het is de tweede Grand Slam overwinning van het paar. In 2019 wonnen Mertens en Sabalenka de US Open. De twee begonnen samen te spelen in het seizoen van 2019. Dit zal echter niet langer het geval zijn aangezien Sabalenka heeft aangekondigd dat ze niet langer Grand Slams in het dubbelspel zal spelen, maar zich vanaf nu enkel nog zal concentreren op het enkelspel.
 
Olympische Spelen
 
Nu rijst er een andere vraag. Hoewel het duidelijk is dat Elise Mertens België zal vertegenwoordigen in het dubbelspel op de Olympische Spelen van Tokyo, is het nog niet duidelijk wie met ze zal spelen. Al is Kim Clijsters al genoemd als een van de favorieten.
 
Het moet gezegd dat de voormalige nummer 1 van de wereld een gedegen ervaring heeft op dit gebied, aangezien ze heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen van Londen 2012 (kwartfinale). We zullen moeten afwachten en zien hoe haar comeback verloopt.
 
Andermaal… In sport kan alles!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top