One day, one goal: Sergio Ramos kopt Real op weg naar de decima

Voetbal |

Op zaterdag 24 mei 2014 mocht de Spaanse hoofdstad Madrid zich opmaken voor een groots feest. De twee bekendste clubs van de stad, Atlético Madrid en Real Madrid, speelden toen de finale van de UEFA Champions League 2014. Uiteindelijk was het Real Madrid dat het hardst kon vieren: zij wonnen voor de tiende keer de beker met de grote oren met dank aan Sergio Ramos.

Door Pickx

Deel dit nieuws

One day, one goal: Sergio Ramos kopt Real op weg naar de decima!

De spanning naar aanloop van de match was te snijden: Atlético Madrid verkeerde in bloedvorm, maar was uit op revanche tegen Real Madrid dat hen in de competitie de loef afsteekte. Real, daarentegen, was ook in topvorm en kon als eerste club ooit voor de tiende keer de Champions League winnen en zo de felbegeerde decima op haar naam schrijven. Het werd een match waar heel de wereld naar zou kijken.

In een match van wereldformaat, had niemand gerekend op een blunder van wereldformaat, Die kwam er in de 36e minuut toen Real-doelman Iker Casillas zich verkeek op een kopbal die in het pak voor zijn doel werd gegooid. Diego Godin kopte de bal enig mooi over een bijna leeg doel terwijl Casillas heel wat stappen te laat komt om het leer nog uit zijn doel te grabbelen. Niemand had dit verwacht maar plots stond het 0 - 1.

Rekenen op Bale

Real stond aan de grond genageld. Atlético wist dat het een troefkaart in handen had en met hun harde, agressieve speelstijl hoopten ze Real uit de match te houden, ook al duurde die nog ongeveer één uur. Zo gezegd, zo gedaan. Real probeerde wel weerwerk te bieden maar Simeone liet zijn manschappen de bus parkeren voor het doel om Real af te stoppen. Als dat nog niet genoeg was, liet hij middenvelders Gabi en Koke naarstig jagen achter elke bal die te ver op de eigen helft kwam, alsof het hongerige pitbulls waren op zoek naar een vers stukje vlees.

Zelfs wereldster Cristiano Ronaldo kon geen potten breken, al moet zijn hamstringblessure van enkele weken voor de finale er voor iets tussen hebben gezeten. Cristiano was gewoonweg niet fit. Alle hoop was dan maar gevestigd op Gareth Bale. De Welshman kwam in 2013 over van Tottenham en had tijdens zijn eerste seizoen bij Real nog niet veel Madrileense harten kunnen veroveren. In deze finale was hij echter één van de enige die voor dreiging zorgde en dat charmeerde het aanwezige publiek. Het bleef echter enkel bij charmeren want Bale kon zijn waterkansjes voor het doel van Atlético maar niet verzilveren. Ofwel kwam hij een ijzersterke Courtois tegen, ofwel stond zijn vizier niet op scherp.

Ramos scoort!

Het oeverloze defensieve werk van de Atlético begon diep in de tweede helft zijn sporen na te laten. De onschuldige foutjes stapelden zich op en Real kon steeds verder oprukken op de helft van de tegenstander. Toch was het pas in de blessuretijd dat niemand minder dan Real-boegbeeld Sergio Ramos, boven alles en iedereen sprong om een corner van zijn Kroatische maatje Modric met het hoofd voorbij Thibaut Courtois te knikkeren. Ramos knikkerde niet enkel de gelijkmaker binnen, maar ook de symbolische overwinning van aanvallend voetbal op het defensief anti-voetbal van Atlético.

Ramos’ gelijkmaker betekende dat Real en Atlético verlengingen zouden spelen. Nadat Atlético bijna al haar energie had opgebruikt, moesten ze ook deze mentale opdoffer verwerken en nog eens dertig minuten vol aan de bak gaan. Dat lukte niet meer: in minuut 110 kon Gareth Bale onder luid gejoel alsnog zijn belangrijke goal meepikken en niet veel later scoorde Marcelo de 3 - 1. Niemand minder dan ene Cristiano Ronaldo zette in de allerlaatste minuut van de verlengingen (‘120) de 4 - 1 op het bord en nam kort daarna de beker met de grote oren in ontvangst. Real Madrid had eindelijk haar decima beet!

Fan van deze rubriek? Lees dan het vorige deel in onze reeks, over de kopstoot van Didier Drogba tegen Bayern. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top