Lommel 2.0 vs. Lommel 1.0? Lierse K. met zeven ex-Lommelaars naar de Gestelsedijk

Sport | Lierse Kempenzonen staat zondag voor de verplaatsing naar Lommel SK. Voor de niet al te verre verplaatsing naar de Limburgse Kempen zal de buschauffeur zijn GPS niet meteen nodig hebben. De Pallieters hebben namelijk zeven ex-Lommelaars in de rangen die wellicht perfect de weg naar de Gestelsedijk kunnen beschrijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst is er natuurlijk Tom Van Imschoot. De coach van Lierse K. begon zijn trainerscarrière in Lommel waar hij tussen 2016 en 2019 zo'n 80 matchen aan het hoofd stond; dit zowel als technisch coördinator en als T1.

Zes spelers die Van Imschoot nu onder zijn hoede heeft, passeerden in die periode ook in Lommel. In totaal waren die zes goed voor maar liefst 262 wedstrijden (en twaalf goals).

De langst dienende speler was Timo Cauwenberg. De linksachter speelde tussen 2016 en 2020 voor Lommel en verdedigde uiteindelijk 104x de kleuren van de Noord-Limburgers. Ook Ben Santermans (48 wedstrijden tussen januari 2018 en 2020) en Scott Bitsindou (47 wedstrijden tussen 2018 en 2020) hebben een recent verleden in het Soevereinstadion.

Voor Simon Vermeiren (27 matchen in 2017-2018) en Jarno De Smet (1 wedstrijd in 2017-2018) moeten we al iets verder terug in het verleden. Zij speelden voor Lommel in het seizoen toen de Limburgers de hoogste amateurliga kapot speelden, maar toch geen kampioen werden (na onnodige uitschuivers in een overbodige eindronde).

En dan is er natuurlijk ook nog rasecht Lommeltalent Jamal Aabbou. De winger is een jeugdproduct van Lommel SK en brak vorig seizoen ook door. Maar dit seizoen verloor hij de concurrentiestrijd tegen Anass Zaroury waardoor een uitleenbeurt aan Lierse Kempenzonen voor nieuwe speelvreugde moest zorgen.

Aabbou speelde 35 wedstrijden voor Lommel en was de enige van de zeven die de blijde intrede van City Football Group van dichtbij meemaakte. De rest vertoefde aan de Gestelsedijk toen de Limburgers nog vooral mikten op goedkopere, Belgische talenten. Het belooft dus een beetje Lommel 2.0 vs. Lommel 1.0 te worden zondag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top