Trekt Juventus de zaken nog recht tegen Porto in de Champions League?

UEFA Champions League | Gisteren mochten Sevilla en Borussia Dortmund en Porto tegen Juventus elkaar in de ogen kijken in de tweede ronde van de Champions League. Terwijl Dortmund ging winnen bij Sevilla, gleed Juventus uit in Portugal. Maar met een laat uitdoelpunt heeft de Italiaanse landskampioen alsnog uitzicht op de volgende ronde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus beleeft in zijn eerste jaar onder coach Andrea Pirlo niet zijn beste seizoen. Hoewel De Oude Dame vrij makkelijk zich kon plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League, verloopt het in eigen land met ups en downs. Van 2012 tot vorig seizoen werd Juve met de vingers in de neus landskampioen, maar momenteel moet Juve vrede nemen met een vierde stek in de Serie A. De achterstand op huidig leider Inter bedraagt acht punten.

Ook de generale repetitie op het duel tegen Porto verliep niet echt lekker. Vorig weekend ging Juventus onderuit bij Napoli. En dat resultaat zinderde duidelijk nog na in de beentjes bij de Italiaanse landskampioen. Al na amper 1 minuut en 3 seconden stond Juve met 1-0 in het krijt bij Porto. Na geblunder van Rodrigo Bentancur nam Mehdi Taremi het geschenk met dank aan. Het zette de negatieve toon voor de jongens uit Turijn. Gedurende de hele eerste helft kreeg Juventus geen poot aan de Portugese grond.

De ezel en de steen

Als je dacht dat het niet erger kon bij de start van de tweede helft, had je het duidelijk mis. Juve stootte zich namelijk twee keer aan dezelfde steen. Na amper 19 seconden spelen in de tweede helft verdubbelde Moussa Marega de score voor Porto. Beterschap kwam er maar niet voor de Italianen. Juve-doelman Wojciech Szczesny moest nog erger voorkomen.

Toch kan Juventus nog aanspraak maken op de volgende ronde. Laat in het duel verloor de Porto-defensie eventjes Federico Chiesa uit het oog. Vanuit het niets maakte Juve zo een belangrijk uitdoelpunt, met het oog op de return. Alles ligt zo nog open voor de terugwedstrijd op 9 maart in Turijn, al wordt het balanceren op een slappe koord voor Juve.

Volg de Champions League op de voet via de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top