Eén maand na hun opstootje kijken Ibrahimovic en Lukaku elkaar weer in de ogen in de Milanese derby

Sport | De sfeer zal beladen zijn, deze zondag in Milaan (15u). Inter en AC, respectievelijk eerste en tweede in de Serie A, bekampen elkaar met de koppositie als inzet. Naast de spanning die elke derby met zich meebrengt, zal de arena van San Siro het decor vormen van meerdere persoonlijke duels: die tussen Lukaku en Ibrahomvic, om maar één te noemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zal Inter zijn eerste plaats kunnen behouden? Vorig weekend profiteerden de Nerazzuri van de misstap van de Rossoneri, die bij Spezia met 2-0 verslagen werden. Die van Inter hebben nu één puntje voorsprong op hun stadsgenoot. Na deze Milanese derby kunnen de kaarten weer helemaal anders liggen.
 
De mannen van Antonio Conte speelden de voorbije weken zes matchen zonder nederlaag in de Serie A. Maar de Italiaanse coach is ambitieus: “De eerste plaats is het doel waar we al een tijdje op mikken. We toonden veel mentale weerbaarheid. Maar deze leidersplaats moet een vertrekpunt zijn, geen eindpunt”, vertelde hij aan de micro van Sky Sports Italia.
 
Ontevreden Stefano Pioli
 
Na de verrassende nederlaag tegen Spezia stuurde Stefano Pioli een signaal naar zijn spelers. “Het was onze slechtste prestatie van het seizoen. We verdienden deze nederlaag”, aldus de boze coach.
 
Het contrast tussen de persoonlijkheden van beide coaches zou weleens vonken kunnen geven op het veld: aan de ene kant de valse kalmte van Pioli, aan de andere kant de Italiaanse furie van Conte. In elk geval zal het tactisch steekspel op de afspraak zijn, en op de grasmat zullen enkele van de beste spelers uit de Serie A hun kunsten etaleren. Op het middenveld is Inter in het voordeel met de flamboyante Nicolo Barella en een Christian Eriksen die zijn oude vorm weer gevonden heeft. Op offensief vlak beschikken de Rossoneri over veel slagkracht met hun 4-2-3-1 opstelling, gedragen door Hakan Çalhanoglu, Rafael Leao en onze landgenoot Alexis Saelemaekers.
 
Lukaku vs. Ibrahimovic: deel 2
 
Waar eveneens alle blikken op gericht zullen zijn: de ‘hereniging’ van Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic. In januari jongstleden kwamen de Belg en de Zweed neus aan neus te staan tijdens een opstootje in de Italiaanse beker. De gemoederen waren verhit geraakt en de twee aanvallers daagden elkaar uit, met een groteske scheldpartij tot gevolg. Het tafereel werd nadien vereeuwigd op een fresco in de straten van Milaan.


Zondag kruisen de paden van Big Rom en Zlaten elkaar opnieuw. Zullen beide heren ditmaal hun kalmte kunnen bewaren? De wedstrijd zal zich grotendeels op mentaal niveau afspelen. Stalen zenuwen zijn daarbij geen overbodige luxe.
 
Andermaal… In sport is alles mogelijk!
 
Volg de Serie A op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Het programma van de 23ste speeldag in de Serie A:
 
Vrijdag:
Cagliari - Torino (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)

Zondag:
AC Milan - Inter Milaan (vanaf 15u op Eleven Sports 2)
Atalanta - Napoli (vanaf 18u op Eleven Sports 1)
 
Maandag:
Juventus - Crotone (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top