Siebe Schrijvers heeft zijn draai nog niet gevonden bij OHL

Sport | De duurste transfer in de geschiedenis van OHL: zo werd de komst van Club Brugge-speler Siebe Schrijvers in januari jongstleden aangekondigd in de sportpers. Maar Schrijvers heeft moeite om een plaats in de basiself van de Leuvenaars af te dwingen. Vandaag treft de aanvallende middenvelder zijn ex-werkgever, een partij die weleens een keerpunt kan betekenen in zijn seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 15 januari streek Siebe Schrijvers neer in Leuven. Hij werd met een prijskaartje van 2 miljoen euro de duurste transfer in de geschiedenis van OHL. De grote belofte van Racing Genk kon zich nooit doorzetten in de West-Vlaamse hoofdstad, maar vele analisten zagen voor hem een toekomst weggelegd bij een andere Belgische topclub, of – waarom niet – bij een buitenlandse club.

Maar in tegenstelling tot de verwachtingen, verkoos de Limburger om spelverdeler te worden bij een bescheiden club, boven een onzeker bestaan bij een topclub. De middenvelder had echter niet verwacht dat hij een maand later zou kinkloppen op de bank van OHL.
 
Op de bank gehouden door uitblinkers
 
“De vraag is of ik iemand opzij ga schuiven voor hem.” Enkele dagen na zijn transfer naar OHL, smoorde coach Marc Brys de geruchten in de kiem als zou de sterspeler privileges krijgen op Den Dreef. Na een buitengewoon seizoensbegin wou de oefenmeester al het goede werk van zijn gerodeerde elftal immers niet zomaar op het spel zetten.
 
Dat de promovendus momenteel nog in de race zit voor een plaats in de top vier, is te danken aan het feit dat niemand zich onttrekt aan zijn taken – zowel offensief als defensief. Het speerpunt van de ploeg is revelatie Thomas Henry, de op één na beste schutter van de competitie. Maar ook Xavier Mercier is de drijvende kracht achter de opmars van OHL, met 13 assists op zijn naam. En net die laatste bemoeilijkt willens nillens de selectie van Siebe Schrijvers in de Leuvense basiself, door diens voorkeurspositie in te nemen.
 
Lessen trekken uit het verleden
 
De 24-jarige Schrijvers heeft de exploten die hij tijdens zijn uitleenbeurt aan Waasland-Beveren in 2016 etaleerde nooit kunnen herhalen bij Racing Genk en Club Brugge. Boosdoeners waren respectievelijk Alejandro Pozuelo en Hans Vanaken, die schitterden op zijn positie. Bij het systeem van OHL, dat in een 4-2-3-1 formatie speelt, ligt de sleutel van het spel in handen van Xavier Mercier.
 
De prestaties van zijn nieuwe rekruut dwongen Marc Brys tot de beslissing om Schrijvers op de bank te posteren. Vandaag moet het aanvalstrio Henry, Mercier en Sowah het robuuste Brugse pantser trachten te doorbreken. Aan Siebe Schrijvers om te bewijzen dat hij zijn spel kan aanpassen en kan wedijveren met de concurrentie van zodra hij de kans krijgt.

Andermaal… In sport is alles mogelijk!
 
Beleef Club Brugge - OHL vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1. Volg de Jupiler Pro League op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top