Schorsingen en gele dreiging 1B (speeldag 19): wat met schorsingen na forfait of uitgestelde wedstrijden?

Challenger Pro League | Vorig weekend werd speeldag 18 maar voor 25% op het veld afgewerkt. Enkel Union Sint-Gillis en Lierse Kempenzonen kwamen in actie terwijl Lommel forfait gaf tegen RFC Seraing en de twee andere wedstrijden uitgesteld werden tot een nog niet nader bepaalde datum.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Die ontwikkelingen hebben natuurlijk een rechtstreeks gevolg voor de spelers die normaliter vorig weekend geschorst waren. Zo zaten Gilles Ruyssen (RWDM) en Abdul Kader Keita (KVC Westerlo) een schorsingsdag uit nadat ze dit seizoen hun vijfde gele kaart hadden verzameld.

Hun schorsingen worden nu overgeheveld naar de eerstvolgende match van hun club. Een dergelijk scenario wordt in het Bondsreglement uitgelegd onder hoofdstuk 11.6.3 - artikel B11.184.

Indien de wedstrijd van de ploeg waarvoor de speler of het niet-spelend lid geschorst is op de voorziene dag van schorsing om welke reden dan ook niet plaatsvindt, worden deze schorsingsdag en de zes er op volgende dagen verplaatst naar de dag van de volgende wedstrijd van de ploeg waarvoor de speler of het niet-spelend lid geschorst is.

Doordat nu ook RWDM - Seraing werd uitgesteld, schuift de schorsing van Ruyssen opnieuw een weekje op waardoor hij de match tegen Westerlo mist. Keita zal er niet bij zijn tegen Lommel SK. Hij wordt op de strafbank nog vervoegd door een duo van Union. Marcel Mehlem zit een tweede rode schorsingsdag uit en Mathias Fixelles pakte vorig weekend tegen Lierse Kempenzonen een vijfde gele kaart. Zij missen de match tegen Club NXT.

GELE DREIGING

Daarnaast blijven er 19 spelers 'op scherp' omdat ze inmiddels vier gele kaarten achter hun naam hebben staan. Fixelles is uit dat lijste omdat hij vorig weekend zijn vijfde pakte, maar hij wordt bij Union wel afgelost door François.

Union SG
Guillaume François

RFC Seraing
Gérald Kilota, Iebe Swers, Theo Pierrot

Lommel SK
Robin Henkens, Laurent Lemoine, Glenn Neven, Manfred Ugalde

SK Deinze
Siebe Blondelle, Lennart Mertens, Alessio Staelens

RWDM
Karim Abdoul Dante, Lenny Nangis, Nicolas Rommens, Mehdi Terki

Lierse Kempenzonen
Timo Cauwenberg

Club NXT
Xander Blomme, Nathan Fuakala, Ignace Van Der Brempt

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top