Wordt Mehdi Carcela het geheime wapen van Standard tegen Antwerp?

Sport |

Standard neemt het zondag om 13u30 op tegen Antwerp, de huidige nummer twee in de Jupiler Pro League. Coach Mbaye Leye zal op Sclessin zijn beste gameplan moeten bovenhalen wil hij met Standard opnieuw de top-4 binnensluipen. Bovendien staat komende zondag ook Standards uitstekende thuisreputatie op het spel. Genoeg redenen dus om alle hoop te vestigen op Mehdi Carcela: Sclessins hoop in bange dagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Standard - Antwerp wordt een spannend duel uit de hoogste regionen van onze vaderlandse competitie afgewerkt. Antwerp zal alles uit de kast halen om de drie punten mee te graaien uit Luik en zo haar tweede plaats te consolideren. Standard moet winnen als het in het kielzog van de concurrentie wil blijven. Oostende staat immers vijfde met 39 punten, terwijl Anderlecht alweer op de vierde plaats prijkt met 41 punten. 

De Rouches zitten in een flow: sinds Mbaye Leye coach werd van de Luikse club, verloor Standard enkel nog maar van Club Brugge. Ook in de Beker van België presteren de Rouches goed: ze versloegen KV Kortrijk en stoten door naar de volgende ronde. Al moet gezegd worden dat daar penalty’s voor nodig waren.

Ondanks hun goede resultaten, zullen de Rouches waakzaam moeten blijven voor één man: Dieumerci Mbokani. Deze veteraan van het Belgische voetbal heeft een lang verleden bij Standard en kent het huis zeer goed. Maar daar tegenover staat een andere ancien: Mehdi Carcela. Deze kleine Luikse dribbelkont zal van pas komen als Standard de drie punten wil thuishouden tegen Antwerp.

Carcela herleeft

Tegen Oud-Heverlee Leuven bewees Carcela dat hij er opnieuw stond. De vinnige flankspeler speelde liet zich op 3 februari al positief opmerken tegen Seraing en trok die lijn door in de match tegen OHL. Carcela is eindelijk opnieuw in vorm en staat dezer dagen als eerste op het wedstrijdblad bij Standard. Coach Leye durft hem zelfs opnieuw de aanvoerdersband te geven.

Leye is zeer tevreden over Carcela: “Mehdi geeft zichzelf voor de volle 100% en dat hebben we nodig na het uitvallen van Amallah. Soms loopt hij nog iets te veel met de bal en daarom is hij nog te weinig het doorgeefluik dat Amallah was. Maar ach, als je ziet dat Mehdi het op één na meeste aantal kilometers heeft gelopen in de wedstrijd tegen OHL, dan kan je niet ontevreden zijn”, aldus Leye.

Goaltje

Ook Carcela voelt aan dat hij naar zijn beste vorm toegroeit. “Het gaat steeds beter met mijn wedstrijdritme. Zowel verdedigend als aanvallend voel ik dat ik vooruitgang aan het boeken ben. Het enigste waar ik nog op wacht is een goaltje”, aldus de Luikse dribbelaar. “Dat goaltje komt er wel”, verklaart Leye. “Hoe meer hij speelt, hoe beter en doeltreffender hij zal worden”, klinkt het. Carcela zit dan wel te wachten op een goal, toch heeft hij zijn ploeg als twee keer laten scoren in de laatste twee wedstrijden. Iedereen wacht daarom in spanning af Mehdi Carcela ook tegen Antwerp het verschil zal kunnen maken.

Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Volg de Jupiler Pro League integraal op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top