Kunnen Insigne en Napoli de neerwaartse spiraal doorbreken tegen Juventus?

Serie A | De kraker van deze 22ste speeldag in de Serie A vindt zaterdag plaats om 18u in Napels. De Azzurri ontvangen dan Juventus. De twee teams verkeren in een totaal verschillende vorm. De Oude Dame is net de top drie weer binnengeslopen, terwijl Napoli in een vrije val zit. De wedstrijd van deze namiddag kan een keerpunt betekenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gennaro Gattuso en Andrea Pirlo treffen elkaar dus weer op een Italiaanse grasmat, deze zaterdag om 18u, voor de ontmoeting tussen Napoli en Juventus. Ditmaal zullen de twee oud-voetballers geen ploegmaats zijn – zoals in Milaan – maar coaches. Elk van de twee staat aan het hoofd van een team met serieuze ambities in de Serie A, voor een wedstrijd die weleens bepalend kan zijn in de titelstrijd.
 
Toch verkeren Gattuso en Pirlo niet in dezelfde positie. Als we het parcours van beide teams in de competitie erop naslaan, zien we dat hun prestatiecurves bijna gespiegeld zijn. De Oude Dame kende een chaotisch seizoensbegin, waarbij ze naar de twaalfde plaats afzakte op de vijfde speeldag. Cristiano Ronaldo en co herpakten zich vervolgens, om weer naar de derde plaats op te klimmen dankzij hun zege tegen AS Roma vorig weekend.
 
Juventus heeft de titel weer in het vizier
 
De troepen van Pirlo verloren slechts één match in de Serie A sinds Nieuwjaar: tegen Inter op 17 januari. Die misstap buiten beschouwing gelaten rijgen ze de overtuigende zeges aan mekaar: 16 goals gescoord en slechts 5 tegengoals. De titelverdediger herinnert zo iedereen aan het feit dat ze bijlange niet uit de race om de landstitel liggen. Sterker nog, Juve staat momenteel op slechts 7 punten van de leider, AC Milan, met één match minder gespeeld. Bovendien heeft de Oude Dame zich net gekwalificeerd voor de finale van de Italiaanse beker, door Inter te verslaan.
 
Juventus kan eveneens rekenen op zijn beste spelers. Naast het fenomeen Cristiano Ronaldo (die in onderhandelingen over een contractverlenging verwikkeld zou zijn) beschikt Juve over rastalenten De Ligt, Demiral, Chiellini, Cuadrado, Kulusevski en Morata.
 
De Napolitanen moeten zich herpakken
 
Aan Napolitaanse zijde ziet de wereld er helemaal anders uit. Napoli nam een vliegende start (8 zeges in hun eerste tien matchen) en vielen in 2020 bijna nooit buiten de top vier. Dat was de jongste twee maanden anders. Napoli liet punten liggen tegen bescheiden tegenstanders, zoals Spezia, Hellas Verona en Genoa.
 
Oorzaak is wellicht de volle ziekenboeg. Koulibaly, Manolas, Ghoulam en Rode Duivel Dries Mertens kampen met blessures. Aanvoerder Lorenzo Insigne mag dan wel in goede vorm verkeren dit jaar (4 doelpunten en 1 beslissende pass), Napoli ontbeert continuïteit. Vandaag staat de club op de zesde plaats met 37 punten en lijkt de titel ver weg. Het moet zich absoluut herpakken om de titelhoop levend te houden. De kloof met AS Roma (vierde) en Lazio (vijfde) bedraagt drie punten, maar zij hebben wel een match meer gespeeld. Niets is dus verloren voor Napoli, maar een nieuwe nederlaag tegen Juventus kunnen de Napolitanen missen als kiespijn.
 
Andermaal… In sport is alles mogelijk!
 
Volg de Serie A op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar via de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Het programma van de 22ste speeldag in de Serie A:
 
Zaterdag:
Napoli – Juventus, vanaf 18u op Eleven Sports 1
Speza – AC Milan, vanaf 20u45 op Eleven Sports 3
 
Zondag:
Inter – Lazio, vanaf 20u45 op Eleven Sports 1
Cagliari – Atalanta, vanaf 15u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top