Kan wonderboy Albert Sambi Lokonga Axel Witsel vervangen bij de Rode Duivels?

Jupiler Pro League | Anderlecht haalde zondag op het veld van Genk een belangrijke slag binnen in de strijd om de top 4 in de Jupiler Pro League. Albert Sambi Lokonga profileerde zich als de sleutel voor de 1-2 winst . Zou ook Roberto Martinez zijn oog op hem laten vallen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er staat de 21 jaar jonge Albert Sambi Lokonga een mooie toekomst te wachten, zo bewees hij nog maar eens tegenover Racing Genk zondag. Het minste dat we kunnen zeggen, is dat de Limburgers moeite hadden om de voetballer uit Verviers te stoppen. Samen met twee beloftevolle talenten Francis Amuzu en Anouar Ait El Hadj wist de wonderboy van Anderlecht de Genkse machine stil te leggen.
 
Altijd aanwezig
 
Om een analyse te maken: de wetenschap van de perfecte defensieve plaatsing lijkt er bij Sambi Lokonga ingebakken te zijn. Tegen Genk was hij keer op keer de redding voor de Brusselse verdedigingslinie door tegenover eender welke Limburgse tegenstrever het leer aan de voet te houden en door de passen van de tegenstanders goed te anticiperen. De 1,83 meter lange verdedigende middenvelder kon ook een mentale slag toedienen aan Paul Onuachu, normaal een fenomeen bij Genk, door enkele luchtduellen af te snoepen.
 
Een verdediger heeft gewoonlijk niet dezelfde reflexen als een aanvaller. De nummer 48, een hommage aan zijn geboortestad, is de uitzondering op de regel. Net zoals zijn broer Paul-José M’Poku, heeft de wonderboy van Anderlecht een onstopbare techniek. Die zet hij steeds in voor het gemene goed van zijn ploeg. Denk maar aan zijn chirurgische pass naar Anouar Ait El Hadj voor het tweede en beslissende doelpunt.
 
In het spoor van Tielemans?
 
Sambi Lokonga speelt professioneel voetbal sinds 2017, maar in het Lotto Park is de hoop op een carrière als international misschien wel helemaal ontsproten. Zijn techniek staat al langer op punt, maar tot aan het begin van dit seizoen werd hij nog als te onervaren beschouwd. Onder Vince The Prince heeft Albert nu de nodige ervaring opgedaan en de nieuwe aanvoerder, bij afwezigheid van Hendrik Van Crombrugge, is een ontegensprekelijke kandidaat geworden voor de Rode Duivels.
 
Midden in het veld, waar hij zich thuisvoelt als ware het zijn eigen achtertuin, kon Sambi Lokonga iedereen die het wilde zien overtuigen van zijn kwaliteiten. Ook zijn coach zal niet ontgaan zijn dat hij een natuurlijke leidersfiguur is. “Sambi heeft bovengemiddelde kwaliteiten, maar elke trainer kijkt naar één ding: of hij zijn duels wint. En dat is wat hij momenteel ook doet. Dat is wat hem ook misschien nog een kans geeft op het EK én op een toptransfer. Maar dat laatste hopelijk niet te snel”, liet Vincent Kompany optekenen na de passage in de Luminus Arena. De kans dat het jonge talent richting AS Monaco trekt in de Ligue 1 – wat geen goede match lijkt voor hem – is klein, maar hij zou wel snel herenigd kunnen worden met Youri Thielemans bij de Rode Duivels. Zouden de twee gewezen inwoners van Neerpede samen in de rangen van Roberto Martinez opgesteld kunnen worden? De vermoedelijke afwezigheid van Axel Witsel in Euro 2020 zou het proces wel eens kunnen versnellen.

Mis niets van de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Andermaal... In sport is alles mogelijk!


Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top