Harry Kane moet Tottenham tegen Everton doen herleven in FA Cup

Sport |

Eindelijk tijd voor de achtste finales van de FA Cup! De clash tussen Everton en Tottenham belooft veel show op te leveren, terwijl Leicester City het opneemt tegen Brighton in een wedstrijd met opvallend veel Rode Duivels.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat ze respectievelijk Sheffield en Wycombe zonder veel moeite versloegen, spelen Everton en Tottenham nu tegen elkaar in de ronde met de laatste zestien ploegen. Everton startte de competitie sterk, maar kent nu een minder goede periode. Het vertrouwen onder Carlo Ancelotti is er wel nog steeds, maar kan dat een Europees ticket opleveren?

Everton wil naar Europa

De Italiaanse coach wil met zijn troepen een Europees ticket verzilveren. Het ultieme doel is om zich voor het eerst in drie jaar te kwalificeren voor de Champions League. Ancelotti weet dat de FA Cup een gouden kans is om dat ticket te grijpen, want de winnaar van die beker heeft recht op een rechtstreeks ticket naar de Europa League. Ancelotti rekent zonder meer op James Rodríguez, die dit seizoen in de beker al drie assists gaf.

Bij de Spurs loopt het daarentegen minder op wieltjes. De leiders in de reguliere competitie hebben sinds begin december elke hoop op een titel opgegeven. De prestaties van Toby Alderweireld en zijn teamgenoten zijn erg onregelmatig, de laatste drie wedstrijden verloren ze bovendien elke keer. Ook bij de derby tegen Chelsea moesten ze het onderspit delven, waardoor ze uit de top vier tuimelden. De hele situatie maakt zelfs de toekomst van Mourinho in Londen onzeker.

De terugkeer van Harry Kane moet echter beterschap brengen. Sidekick Heung-min Son is sinds eind januari out met een enkelblessure en Kane moet soelaas bieden. Is zijn terugkeer voldoende om het spel van Everton nieuw leven in te blazen? 

Ook de onvermoeibare Jamie Vardy is na een hernia-operatie terug inzetbaar bij Leicester City. De Engelse spits en Yoeri Tielemans zijn de enige overlevenden van de ‘Belgian Foxes’ na blessures van Timothy Castagne en Dennis Praet. Leicester City ontvangt het Brighton van Leandro Trossard. Na een moeizame periode kreeg Brighton eindelijk wat ademruimte onderaan het klassement. Die goede vorm hebben ze mede te danken aan Trossard, die na een moeizame seizoensstart opnieuw zijn voetenspel terugvond en zo de aanvallers terug goed kan bedienen.

Na twee asssists tegen Wolverhampton begin 2021 kon de Rode Duivel tegen Tottenham zijn eerste doelpunt sinds 14 september maken. Op Anfield kon hij terug sterke passes geven, maar kan hij zijn goede vorm bevestigen tegen het verrassende Leicester dat nog steeds in de top vier staat?

Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Volg de clash tussen Everton en Tottenham op woensdag 10 februari om 21u15 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het FA Cup-ronde van 16-programma:

Dinsdag 9 februari

Burnley - Bournemouth om 18u30

Manchester United - West Ham United om 20u30 op Eleven Sports 1

Woensdag 10 februari

Swansea City - Manchester City om 18u30 op Eleven Sports 1

Sheffield United - Bristol City om 20u30

Leicester City - Brighton om 20u30 op Eleven Sports 1

Everton - Tottenham om 21u15 op Eleven Sports 2

Donderdag 11 februari

Wolverhampton - Southampton om 18u30 op Eleven Sports 1

Barnsley - Chelsea om 21u00 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top