Schorsingen en gele dreiging 1B (speeldag 18): 19 spelers op scherp; 'ingefluisterde' schorsing bij Westerlo?

Sport | Op de achttiende speeldag mogen kleppers als Teddy Teuma (Union SG) en Georges Mikautadze (Seraing) eindelijk weer van de strafbank. Hun plek wordt wel ingenomen door twee andere titularissen. Maar liefst 19 andere spelers staan dan weer op één gele kaart van een schorsing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM zal het voor de verplaatsing naar SK Deinze zonder Gilles Ruyssen moeten doen. De centrumverdediger pakte tegen Union zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst. KVC Westerlo moet voor de verplaatsing naar Club NXT dan weer een vervanger zoeken voor Abdul Kader Keita. Ook hij pakte zijn vijfde gele kaart; al deed de middenvelder van de Kempenaars dat niet bepaald op de meest voor de hand liggende manier.

Keita besloot om in het slot van de match tegen Lierse Kempenzonen (die toen eigenlijk al in een beslissende plooi lag) opzichtig een bal uit de handen van een opponent te slagen. De ref kon niet anders dan een gele kaart bovenhalen waardoor de Fransman geschorst is voor de verplaatsing naar rode lantaarn Club NXT. "Ik vond zijn actie dom", stelde Bob Peeters na afloop van de match. Al hield de coach van Westerlo wel een slag om de arm. "Of ik hem verplicht hem op een vijfde gele kaart te pakken omdat we tegen Club NXT spelen? Ik zal nooit een speler verplichten om kaarten te pakken... Misschien iemand van mijn assistenten?"

Door deze 'domme' actie heeft KVC Westerlo wel als enige ploeg geen speler meer met een gele dreiging. Bij alle andere teams is het opnieuw oppassen geblazen dit weekend.

Union SG
Mathias Fixelles

RFC Seraing
Gérald Kilota, Iebe Swers, Theo Pierrot

Lommel SK
Robin Henkens, Laurent Lemoine, Glenn Neven, Manfred Ugalde

SK Deinze
Siebe Blondelle, Lennart Mertens, Alessio Staelens

RWDM
Karim Abdoul Dante, Lenny Nangis, Nicolas Rommens, Mehdi Terki

Lierse Kempenzonen
Timo Cauwenberg

Club NXT
Xander Blomme, Nathan Fuakala, Ignace Van Der Brempt,

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top