Hertha Berlijn zoekt versterking om haar toekomst in de Bundesliga veilig te stellen

Bundesliga |

Een van de bedrijvige teams aan het einde van de wintertransferperiode was ongetijfeld Hertha Berlijn. Na een slechte seizoensstart in de Bundesliga legde de club van de hoofdstad transfers vast van Sami Khedira en Nemanja Radonjic, evenals Pal Dardai.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In juni 2019 verwierf de Duitse investeerder Lars Windhorst 37,5% van Hertha Berlin met de ambitie om de club hoger in de Bundesliga-hiërarchie te plaatsen en tegen 2025 de Champions League te bereiken. Clubleiders hebben in anderhalf jaar tijd maar liefst 150 miljoen euro uitgegeven aan spelers als Krzysztof Piatek (AC Milan), Lucas Tousart (Olympique Lyonnais), Matheus Cunha (RB Leipzig), Jhon Córdoba (Keulen) en onze landgenoot Dodi Lukebakio die van Watford overkomt. Bovendien leent de club uit de Duitse hoofdstad Mattéo Guendouzi van Arsenal.

Na veel investeringen en transfers, blijft het gehoopte succes uit. Na een eerste seizoen met de nieuwe clubleiding eindigde Berlijn pas elfde. Dit jaar, halverwege het seizoen, staat de club pas vijftiende. 

Rekenen op ervaring met Sami Khedira en Nemanja Radonjic

Om zichzelf gerust te stellen, heeft de directie van Hertha besloten om aan het einde van de transferperiode in te grijpen. De ploeg haalde in januari maar 4 punten op 15 waardoor er dus dringend actie nodig was. De Duitsers besloten versterking te zoeken met Nemanja Radonjic die overkomt van Marseille. De Serviër vond er niet echt zijn draai en scoorde slechts twee doelpunten. Tot het einde van het seizoen leent OM hem uit aan de Duitsers, met een aankoopoptie van 12 miljoen euro. Ook Sami Khedira moet versterking bieden. De 33-jarige aanvallende middenvelder was einde contract bij Juventus en vormde de ideale aanvulling bij Hertha. 

Pal Dardai terug

Na een mislukte start van 2021 heeft het Berlijnse management afscheid genomen van coach Bruno Labbadia en sportief directeur Michael Preetz. Oude bekende Pal Dardai neemt opnieuw het roer van Hertha over. De 44-jarige Hongaar coachte de ploeg al van 2015 tot 2019. Door de slechte situatie waarin het team verkeert, heeft hij dus veel werk aan de winkel. Zijn belangrijkste missie zal zijn om ervaren spelers op een vlotte en efficiënte manier te laten samen voetballen met de jongere generatie. Dardai krijgt niet veel tijd, want in februari ontmoeten de Berlijners heel wat kleppers. Ze beginnen de maand tegen Bayern München en eindigen met matchen tegen Leipzig en Wolfsburg, momenteel de eerste, tweede en derde van de Bundesliga. 

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal… In sport is alles mogelijk.

Het programma voor de 20e speeldag van de Bundesliga:

Vrijdag 5 februari

Hertha BSC- Bayern München (vanaf 20u30 op Eleven Sports 1)

Zaterdag 30 januari

Augsburg - Wolfsburg (15u30)

Fribourg - Dortmund (15u30 op Eleven Sports 2)

Schalke 04 - RB Leipzig (vanaf 15u30 op Eleven Sports 3)

Leverkusen - Stuttgart (15u30)

Mainz - Union Berlin (15u30)

Mönchengladbach - FC Keulen (vanaf 18u30 op Eleven Sports 1)

Zondag 31 januari

Hoffenheim - Eintracht Frankfurt (15u30)

Bielefeld - Werder Bremen (18u30)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top